miercuri, 26 octombrie 2011

O noapte de neuitat


Cu nostalgie imi amintesc cum, in urma cu doi ani, cam pe vremea asta sa fi fost sau poate cateva zile mai devreme, nu mai stiu exact, am avut parte de o noapte in doi pe care o s-o tin minte mereu. Nu, nu e vorba de o noapte pasionala cum poate v-a trecut prin minte, de-astea nu povestesc eu pe blog, totusi, lumea mi se adreseaza cu “doamna”. Ci e vorba de o noapte petrecuta in apartamentul in care stam acum, prima noapte in care am dormit aici, pe un pat ad-hoc.

Eram in renovare si erau veniti si ai mei in vizita si dormeau in grasoniera unde am stat inainte, pe care inca nu o predasem. Dat fiind faptul ca noi terminam munca undeva tarziu in noapte, pe la 2-3 sau si mai tarziu (stiu, eram nebuni, dar ne presa timpul), ne-am gandit sa nu mai mergem la garsoniera, unde si-asa era destula ingramadeala: 3 sau 4 insi, daca mai mergeam si noi, deja dadea pe afara. Si am ramas aici.

Patul care era nu te imbia la a te aseza pe el fara sa simti scarba. Eu, cand ma odihneam, imi puneam diverse haine de-ale noastre, sa nu ating ce era. Din fericire, cumparasem mobila pentru dormitor, inclusiv salteaua mare cat o zi de post. Si am incropit un pat din acea saltea, asezata peste canapea si peste cateva scaune, astfel incat nu statea in pozitie perfect orizontala. Alunecam in jos, in partea dinspre picioare. Ba eu am dormit cu gandul ca ma voi rostogoli cu ditamai burtoiul. Senzatia de alunecare era accentuata de faptul ca salteaua era cu tot cu tipla, nu o scosesem ca sa nu se murdareasca. Acum imi dau seama ca probabil carasem o parte din lucruri, altfel nu-mi explic cu ce ne-am invelit atunci, ca sigur nu folosisem lucruri din cele existente in casa.

Numai somn n-a fost ala, intrerupt adesea, dar acum, privind in urma, mi se pare o experienta frumoasa, pe care am sa mi-o amintesc mereu.

3 comentarii:

  1. Cele mai frumoase/intense amintiri sunt cele din perioadele aparent mai grele. Atunci se vede adevarata fata a oamenilor, atunci te cunosti cel mai bine, si cand depasesti problemele, te simti mai bine in pielea ta, stii ca esti mai puternic si ai mai multa incredere in tine. In plus, cu o doza suficienta de infantilism, astea sunt ocazii deosebite pentru amintiri distractive.

    RăspundețiȘtergere
  2. NU POT SA CRED ca ai avut doar o singura data in viata experienta de a dormi pe o saltea ! Pe jos, pe covor, fara saltea, n-ai dormit niciodata ? N-ai dormit niciodata pe mese sau scaune ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoasa povestea! Si amuzanta, daca vrei :) E normal sa-ti amintesti cu placere de ea, pentru ca a fost un inceput...

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...