vineri, 24 februarie 2012

Nea Oprescule, mai lasa-ne cu autostrada suspendata!


Vezi ca sunt munti de zapada infecta in Bucuresti, pe stradutele alea pe care te faci ca nu le vezi, imediat ce parasesti o artera principala. Stiu ca n-ati putut intra pe ele cu utilajele voastre, dar la lopata daca se dadea, tot se cunostea ceva. Angajatii de la salubritate, care acum n-au pe unde sa dea cu matura, cei care sunt beneficiarii venitului minim garantat si care trebuie sa presteze ore de munca in folosul comunitatii, detinutii, toti astia puteau fi pusi sa dea la lopata pentru a degaja cat de cat aceste strazi.

Pe langa masinile ce au ramas parcate sub zapada pe lateralele acestor strazi, se afla cate un zid de zapada. Jos, sunt doua fagasuri prin care trec rotile, iar in mijloc, intre ele, o fasie inalta si zgrumturoasa de zapada si gheata, de care ne racaim masinile. Chiar este posibil sa nu miste nimeni un deget, in asteptarea primaverii? Au trecut doua-trei saptamani de cand a nins, de atunci se puteau curata strazile, incet- incet, zapada putea fi inarcata in camioane si dusa pe camp, in afara orasului. Daca se voia, dar nu s-a vrut.

Un comentariu:

  1. Traficul prin Bucuresti este impracticabil! Peste tot sunt mormane de zapada si gheata, masini blocate in parcari sau pe trotuar, asa ca cel mai bine este sa nu iesi din casa. Dar cul altfel iti poti face treaba.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...