luni, 13 februarie 2012

La limita pesimismului

Aproape ca nu ma mai impresioneaza inceperea unei noi saptamani. Atata timp cat acest inceput nu aduce cu sine schimbari, ce importanta mai are? In orice caz, nu schimbari in bine. Stiu insa ca tonul pesimist nu ma prinde, nu se potriveste cu mine, cea zambitoare mereu. Ei, uite ca in ultimul timp zambetul imi cam piere, chiar daca nu imi place sa vorbesc despre toate astea si prin scris ma mai eliberez sau cel putin ma amagesc crezand asta. Caci raman tot prizoniera grijilor, a problemelor nesfarsite. Fereasca Dumnezeu de mai rau, dar e suficient de greu si asa. Poate ca nu am ajuns inca in categoria oropsitilor, dar intr-un impas tot ma aflu, si nu e unul banal. Ma rog, nu pentru mine.
Stiti cum e cu relativitatea asta, de care pana la urma ne cam lovim zilnic, in diferite domenii.

Intr-o buna zi, fiecare din chestiile astea imi vor aduce un rid in plus si/sau un fir de par alb. Obsesia ridurilor inca nu o am, iar firele albe deocamdata nu si-au facut aparitia. Ma pot inca bucura, nu?

Ninge placut afara si probabil ca voi iesi ceva mai tarziu cat sa-mi iau un ziar. Un ziar cu anunturi. Sectiunea de imobiliare e destul de stufoasa, dar nu mai stufoasa decat cea a asa-ziselor matrimoniale, care da pe-afara de anunturi picante, numai bune pentru o portie de ras. Dar, momentan nu ma amuza. Daca studiez partea cu locuri de munca, tot sexul e baza. Sub diferite formulari, din ce in ce mai inventive, anunturile pentru videochat iti sufoca privirea. Dar eu ma axez acum pe partea cu imobiliare, imi astept norocul sa pice de undeva.

In rest, ma simt obosita, si poate si putin plictisita, nu stiu exact sa definesc ce ma caracterizeaza in clipa asta. Am dat gata cana de cafea, desi stiu ca nu asta ma va pune pe picioare. Oboseala e din alte surse, nu e de natura fizica neaparat. Trebuie sa gasesc ceva care sa ma scoata din aceasta apatie. Stiati ca si dezordinea e obositoare din punct de vedere psihic? In primul rand, voi rezolva cat de cat partea asta, poate observ vreo imbunatatire. Apoi, ma voi delecta cu noutatile din blogroll, newsletter-ele de la librariile on-line si de la site-urile cu job-uri.

Asa ca, sa dam startul unei noi saptamani. Mai buna sau mai rea, inca nu putem sti. Doar traind-o efectiv vom vedea ce ne rezerva. Sa auzim numai de bine!

4 comentarii:

  1. Ce e al tau e pus deoparte, asa ca nu-ti pierde speranta. Cand nu te astepti, dar exact cand te gandesti mai putin vei avea o surpriza din partea vietii. Totul este sa crezi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cateodata suntem loviti din mai multe parti dar usor, usor trece. Daca persistam in suparare si pesimism vom ajunge la depresie. Plus ca stresandu-ne nu vom rezolva nimic.
    Eu iti urez o saptamana cu multe vesti bune aducatoare de bucurie.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...