vineri, 3 februarie 2012

Ninsori, otevisme si gaze... naturale

V-ati gatat pentru uichend? Ce s-a mai zis, ninge au ba? Da, acum am vazut ca suntem cu cod galben. E o nebunie cu codurile astea. Isterie, nu altceva. De parca ar fi anormal sa ninga iarna, sa ploua sau sa fie canicula vara. Aseara, intr-o pauza de „Vrei sa fii milionar” am mutat pe oteve ca era canalul alaturi si pentru ca voiam sa vad de ce sa ma mai rad. Si am prins o declaratie a ministresei de la transporturi pe care nenea ce se vede mare presedinte si comentatorii sai o dezbateau. Si aia zisese ceva de genul ca se fac comparatii tendentioase intre dezapezirea de la noi si cea din Finlanda parca, pentru ca, in opinia ei, acolo sunt alte conditii meteorologice, acolo nu se chinuie sa rada zapada sa ajunga la asfalt, la negru,
doar o indeparteaza si se circula cu niste cauciucuri speciale cu cuie. Daca gasesc pe undeva, va dau link, daca nu, trebuie sa va multumiti cu rezumatul meu.

La care Dede in direct si in reluare zice ceva de genul: „ da, sunt alte conditii meteorologice, a aia au 10 luni pe ani iarna si noi doar vreo doua.” Si m-a pufnit si pe mine rasul, si de ceea ce spusese si de faptul ca spusese ceva logic si fara caracter aberant, ca eu rad oricum daca ma uit sa vad ce zice si mai ales ce scrie pe burtiera, fiindca-s aberatii mai mereu si n-ai cum sa nu razi de tampeniile lor, dar de data asta nu a fost aberatie ceea ce mi-a starnit rasul. Adica aia au zapada cea mai mare parte din an si se descurca mai bine ca noi, care avem doar nitica zapada iarna, si nu in fiecare an, ci cum da Dumnezeu. Nu mai pui cat costa la noi kilometrul de dezapezire, dar nu mai comentez, ca e expirat subiectul si se intelege de ce la noi costa atat.
                                                                                                                                                          Foto de aici.


A, si mai e o chestie pe care n-o inteleg, sau ma rog, o gasesc fara logica. Iei gaz din import la un pret de vreo 4 ori mai mare decat cel din productie proprie, in loc sa investesti diferenta aia de pret in exploatari la noi in tara, pentru a extrage necesarul degaz pentru consum. Mai tineti minte hartile alea la geografie cu simboluri pentru resursele naturale? Tin minte ca erau o gramada de simboluri pentru gaze naturale raspandite pe harta amaratei noastre tarisoare. Mi-e greu sa cred ca, daca s-ar vrea, dar nu se vrea, nu s-ar putea extrage de la noi cat avem nevoie. Dar nu putem sa-i nemultumim pe iubitii straini care mor dorind binele nostru, nu?

Ah, si doar imi spusesem ca ma abtin de la comentarii cu tenta politica, dar nu fu chip. Deh, trebuia sa ma detasez un pic de la ale mele. Lasa ca va scriu mai incolo si de inima albastra, si de cartulii, ca sa-mi revin. Ca am oasele intepenite de asta-noapte. A, si daca tot avem zapada, nu uitati de sportul nostru national. Luati masinile, daca le aveti si porniti la drum pe cele mai expuse drumuri- nationale, judetene sau autostrazi- la inzapezire. E cool!

Uichend placut!

P.S. : Bonus, ca nu m-am putut abtine.
Luata de aici.

2 comentarii:

  1. Am vrut demult sa spun (dar n-am avut timp) ca exista multe asemenea explicatii pentru saracia noastra, pentru necesitatea maririi taxelor, pentru necesitatea micsorarii salariilor etc. Logic, daca avem cele mai scumpe autostrade, cel mai scump gaz metan, cele mai scumpe deszapeziri si in general cele mai scumpe "de toate", n-au cum sa fie bani suficienti la buget, iar statul trebuie sa ia de undeva. De unde? Doar nu vor micsora coruptia, Doamne fereste, caci ar pierde o buna parte din venituri. Cune? Baronii, politicienii mafia (incep sa fie toate cam unul si acelasi lucru). Doar diferenta de pret trebuie sa se duca undeva, nu?

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...