vineri, 17 februarie 2012

Prinsa cu treburi, asa, ca pentru week-end


Azi e zi de gatit... si ieri a fost, dar azi fac mai multe chestii si parca vad ca si maine va trebui sa gatesc, caci ma tem ca supa mea de rosii se va termina intr-o clipita. Mi-a iesit o chestie ce e mai mult orez decat supa. Asa sunt eu, nu-mi iese nimic cum trebuie. Cu exceptia ciorbei de gaina de tara, de care eu una nu-mi ating buzele. Culmea, ca aia o fac pe negustate si iese buna, sau cel putin asa primesc complimente. Mai sunt si altele pe care reusesc sa le fac bune, dar pun reusita pe seama norocului, nu pe cea a calitatilor mele in materie culinara.

Asadar, azi voi gati o mancare de mazare si niste snitele... cu pesmet. Faza e ca pana acum nu mi-au iesit niciodata
cum trebuie snitelele astea. Ce le fac sau ce nu le fac, n-as putea sa va zic, dar nu-mi ies ca alea facute de mama sau de bunica nicidecum. Dar, nu ma descurajez,  fac si eu cum pot, ca se mananca ele. Stiu ca Loopoo ma considera o gospodina desavarsita numai pentru faptul ca-s moldoveanca, dar adevarul e undeva departe. Incerc si eu sa ma descurc cum pot in acest rol ce nu prea mi se potriveste. Totul se invata, e adevarat, dar cred ca e nevoie si de talent. Si pe-asta chiar nu cred ca-l am. Si mai e si bucataria asta destul de incomoda, mi-as dori o bucatarie mai mare, in care sa ma pot desfasura. Nu e deloc o placere sa iti intinzi ingrediente si recipiente intr-un spatiu stramt. De aceea nu gatesc decat ce e necesar, rareori fac de placere prajituri sau altele asemenea. De astea ne putem lipsi.

Apropo de week-end, mi-am dat seama ca Florentin nu ne-a mai servit de mult ceva ...de week-end. Sau n-am bagat eu de seama.

Week-end-ul asta ma voi delecta cu o carte scrisa de Mircea Eliade- Nunta in cer, pe care mi-am dorit sa o citesc dupa ce am vazut pe blogul cublandete cateva impresii si citate din ea. Am reusit sa o gasesc in editia aparuta in colectia careia ii sunt fidela- Biblioteca pentru toti de la Jurnalul, la un pret destul de scazut, dat fiind ca e o aparitie mai veche, de pe la inceputurile colectiei. Si aseara i-a venit randul, am citit doar ceva mai mult de 10 pagini, apoi m-a rapus oboseala. Lucru neobisnuit, caci nu era extrem de tarziu, dar se pare ca organismul meu isi cere drepturile. Inceputul cartii pare promitator, cu siguranta voi avea parte de o lectura placuta in acest week-end, in masura in care timpul mi-o va permite.

Voi ce planuri de week-end aveti? Ale mele sunt foarte casnice. Nu cred ca am sanse sa dau o raita pe la anticariat, macar asa, de clatit ochii, caci stiu ca sotul are maine ceva de lucru... poate duminica, dar... mai bine nu-mi fac planuri.

Tocmai am primit o veste trista despre moartea  unui unchi de-al tatei, fratele bunicii mele si m-a tulburat aceasta veste. Ciudat este ca ma gandisem la el ieri sau alaltaieri, stiam ca e bolnav. Si nu e prima oara cand mi se intampla acest lucru, astfel de ganduri indreptate catre cineva la care nu ma gandesc frecvent, dar despre care stiam ca are o afectiune grea, urmate la scurt timp de vestea tragica.

4 comentarii:

  1. La cata zapada am avut m-am limitat cu ce se gaseste prin frigider ...asa ca am sa lenevesc ,odihnesc:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am auzit ff multa lume povestind despre acest fel de premonitii re cand le vine cineva in minte la care nu se gandeau de mult si dupa aia afla ca a patit ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da? Nu stiam ca e raspandit fenomenul. Dar tot ciudat mi se pare.

      Ștergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...