vineri, 17 iunie 2011

Intotdeauna vrem ceva...

...nu exista moment in care sa nu ne dorim nimic...poate doar atunci cand dormim si nu suntem constienti...dar daca stau bine si ma gandesc, chiar si in somn, cand visam....dorim ceva...chiar si atunci cand spunem ca nu ne mai dorim nimic, vrem de fapt ca acea stare sa nu se sfarseasca niciodata...de parca am fi compusi din dorinte...vreau sa...vreau sa...intotdeauna se gaseste ceva...poate pentru ca nu putem avea totul si chiar daca am putea, chiar si atunci ne-am dori sa se mai inventeze ceva ce nu avem, ca sa putem avea ceva nou...un copil primeste o jucarie- in scurt timp, ea nu va mai fi centrul dorintelor sale, acesta se va muta asupra altei jucarii. Chiar si cand suntem fericiti si n-am avea ce sa ne mai dorim...stim ca fericirea e efemera si ne dorim ca ea sa devina o stare perpetua, desi nu putem sti cum am percepe-o daca ea ar fi asa...poate ca e mai bine ca ea nu e permanenta, astfel o putem pretui mai mult atunci cand ne invaluie sufletul.

2 comentarii:

  1. Lumea este intr-o continua schimbare, deci e normal ca si dorintele noastre sa se schimbe.
    Insa exista ceva mai presus de dorinta. Cand vom invata sa fim mai presus de lumea dorintelor, vom putea fi fericiti permanent.
    La urma urmei, chiar fericirea pe care ti-o da indeplinirea unei dorinte nu este prea intensa, caci partial este data de multumirea unei realizari. Deci, daca ramanem la nivelul dorintelor, nici macar fericiti nu ne putem numi.

    RăspundețiȘtergere
  2. ....da. Ce sa mai scriu eu dupa Mircea? :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...