joi, 15 septembrie 2011

Oboseala permanenta


Ma apuca uneori oboseala, ca acum. Si atunci nu reusesc sa ma concentrez, ideile si cheful fug de mine. Cuvintele zboara undeva in afara mea, dar nu le pot aduna asa cum as vrea. Sau, uneori, nu zboara nimic, nicio idee, niciun cuvant. Ochii parca mi se inchid si refuza sa mai acorde asistenta atat de necesara. In fiecare noapte, pret de doar cateva minute, imi iau portia zilnica, de fapt nocturna de televizor. Si e fascinanta toropeala ce ma cuprinde, sunt inca putin constienta atunci cand pleoapele imi cad. Cu siguranta am nevoie de mai multa odihna, dar eu trebuie sa fiu cuprinsa pe jumatate de somn cand ma hotarasc sa ma culc, altfel, ma lupt cu mine sa adorm si stau cu ochii pe pereti.
Dimineata, adesea sunt pe cale sa experimentez gustul cafelei cu sare...din fericire, am avut destul spirit de observatie treaz pentru a-mi da seama la timp.Dupa ce servesc cafeluta, imi revin, cel putin pana dupa- amiaza cand, uneori, ma ia si pe mine somnul, de regula cu putin inaintea orei la care bebe ar trebui sa se trezeasca. Si daca eu adorm, doarme si ea mai mult, ne trezim spre seara si clar m-am aranjat cu o noapte de uitat pe pereti pentru ea, careia ii vine greu sa adoarma la o ora rezonabila si ii tin companie pana tarziu, cand se indura somnul de ea.
De altfel, dupa-amiezile sunt singurele ocazii cand ma ia somnul cu cartea in mana. Seara, de fapt noaptea, ca sesiunea mea de lectura incepe undeva pe la miezul noptii, nu mi se intampla sa pic de oboseala cu cartea in mana. Creierasul meu imi transmite ca a obosit, sting lumina si trec in revista teletextul, unde de fapt nu reusesc sa citesc mare lucru, abia atunci mi se impaienjenesc ochii.
Mda, trebuie sa schimb ceva in tot programul meu haotic, altfel nu voi scapa de vesnica oboseala. Poate pe masura ce creste si ea voi scapa macar de trezirile nocturne repetate. Momentan, trebuie sa gasesc resurse sa rezist...si nu-s atat de puternica pe cat s-ar parea sau pe cat sunt laudata.

3 comentarii:

  1. Cand ne apucam de slabit? Sa stii ca oboseala nu e numai de la agitatie si multa munca, desi te cred ca e foarte greu cu doi copii. E si de la toxinele din corp, si stiu ce spun pentru ca de cand mananc si eu mai sanatos, in primul rand ma scol mai repede din pat dimineata, cu toata ca sunt destul de greu. Imi e mai usor sa ma trazesc. Cu toxinele am mai rezolvat-o, cu greutatea, insa, nu prea. Deci, ne apucam de treaba? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Loopoo: Ar fi o treaba. Nu vrei sa incepi sa-mi dai exemplu? :))))
    Acum serios vorbind, eu as vrea, dar nu pot manca dimineata si asta e regula de baza.Tine-aproape.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Welcome to the club, nu esti singura, mai suntem multe in aceeasi situatie. un remediu care nu da dependenta: uleiul de levantica. Ti-l cumperi de la plafar, pui 2-3 picaturi pe perna unde stai cu nasucul, si dormi neantoarsa pana dimineata, si et trezesti si odihnita. Fa cateva seri asa, si te vei simti foarte bine. Cand ai bevoie, foloseste acest ulei, nu trebuie sa il folosesti non stop, ca nu ve avea nevoie.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...