marți, 5 iulie 2011

Barfitorii


Probabil va sunt cunoscute persoanele care se jura cu mana pe inima ca ele nu vorbesc, ca te poti baza pe discretia lor, si, pe de alta parte, iti barfesc toate vecinele, prietenele si orice alta cunostinta directa sau indirecta, sau persoane pe care le cunosc doar din auzite...dar nu, stiti doar ca ele nu duc vorba mai departe, poti sa le spui orice, tacerea lor e asemenea unui mormant. Iti insira cate si mai cate despre diverse persoane, chestii care poate nici nu te intereseaza, insa ti-e jena sa le inchizi gura si le lasi sa isi faca discursul. Ti le spun ca si cum tu ai fi un prieten apropiat, singurul pe care nu l-ar trada, dar e evident cata incredere poti avea in ele...daca vrei sa dai de stire in tot cartierul ceva, cel mai simplu e sa le spui lor...ca sa nu ragusesti tu repetand acelasi lucru de 100 de ori...o vor face ele cu cea mai mare placere. Nu poti nici macar sa le aprobi criticile cu care poate ca esti de acord...nici nu stii cand parerea ta mai putin buna poate ajunge la urechile persoanei vizate chiar din gura...ati ghicit?...celui care cu putin timp in urma o barfea de mama focului. Cu astfel de persoane trebuie sa ai grija ce vorbesti, daca nu le poti evita, mai bine te rezumi sa discuti despre vreme sau despre magazinul unde au carne proaspata...daca intri in polemici legate de persoane, cu siguranta vei avea de pierdut.

Un comentariu:

  1. Prometeu a invatat oamenii sa pacaleasca zeii, ascunzand partea buna sub zgarciuri si partea rea sub bucati mici de carne macra. Zeii s-au lasat inselati de aparente, insa noi, cei care stim intamplarea, ar trebui sa stim ca sub vorbele frumoase se ascunde deseori altceva.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...