vineri, 16 septembrie 2011

Daca tot protejam, sa protejam fara discriminare


De cate ori se pune problema eliminarii cainilor maidanezi, vagabonzi etc., organizatiile pentru protectia animalelor sar ca arse, ca nu avem dreptul sa ii ucidem, ca sunt suflete, ma rog, chestii lacrimogene rostite cine stie din ce motive. Bun, dar de sobolanii din subsoluri n-am auzit sa se intereseze nicio organizatie din asta, n-am auzit sa militeze vreuna pentru drepturile sobolanilor omorati de echipele de la deratizare. Daca tot aparam animalele, pai sa le aparam pe toate. Ce? Sobolanii n-au si ei suflete? Aaaa...sobolanii sunt daunatori?
Pai si cainii de pe strazi sunt. Sobolanii musca?...Pai si maidanezii o fac, de ti-e si teama sa iesi seara din casa sau sa te intorci acasa. Si, una-peste-alta, cu sobolanii de prin subsoluri nu ne intalnim la fel de des cum ne intalnim cu maidanezii. 

Loopoo, ai fost pe faza? :)))))

12 comentarii:

  1. Pentru o shaorma de calitate, militez pentru prajirea la foc mic, a tuturor sobolanilor din sectorul 6. De celelalte sectoare nu ma intereseaza. Sa nu manance shaorma.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai uitat sa amintesti de tantari, purici, capuse etc. Si ele sunt suflete, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. M-a distrat teribil comparatia cu sobolanii. :))
    Si sunt in asentiment: cainii strazii sunt periculosi. Imi plac animalele in general, insa nu cele care imi pun sanatatea sau viata in pericol; in plus, cred ca nici lor nu le este extraordinar de bine asa cum o duc, mancand din gunoaie sau luand bataie sau fiind calcati de masini. Problema e delicata, insa atata timp cat nu exista bani pentru adunarea lor intr-un loc si intretinerea lor in conditii bune, singura solutie ramane cea evidenta si poate insensibila.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu sunt deacord ca,cainii sa umble liberi prin orase,doar daca au colaci in coada,atat.locul animalelor de companie este in spatii special amenajate,in curti,case unde pot fi hraniti,ingrijiti,vaccinati,etc.nu liberi prin orase ,fara sa aiva un stapan.nu traim in jungla..

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum cativa ani era o catea (care normal, facea parte dintr-o mare haita) care nu ne lasa sa iesim din casa ziua (de frica ei), iar noaptea tinea concerte chiar in fata casei noastre. Bunica-mea, ajunsa la capatul rabdarii, a sunat la hingheri. Si aia i-au spus ca nu mai sunt hingheri, acum sunt protectia animalelor! :)) OK, a spus bunica-mea, puteti sa-mi dati numarul de la protectia omului? Evident ca nu s-a intamplat nimic si a trebuit sa convietuim cu cateaua si familia ei inca ceva ani buni...

    RăspundețiȘtergere
  6. Este pacat sa ucizi in masa animala atunci cand exista si alte solutii. Eu cred ca cea mai buna solutie este castrarea.
    Nu poti compara sobolanii cu cainii. Sobolanii prin natura lor sunt daunatori si provoaca multe pagube/stricaciuni/epidemii.
    Un caine daca este ingrijit devine un animal de companie loial si prietenos.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Amiuta: Mi-a venit in minte comparatia pe cand ma intrebam cum as putea scapa de niste caini din cartier. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @eSorin: Pe strada ai toate sansele sa te crezi in jungla. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Roxandrei: Stiu ca e pacat, si poate comparatia e putin exagerata, dar cainii astia de pe strazi, nu prea vad sa se transforme in animale prietenoase. Pentru ca n-are nimeni chef sa-i ia acasa. Si sunt prea multi ca sa li se gaseasca stapani. Din cate am inteles, castrarea nu a avut mare efect. M-am saturat sa dau de maidanezi la tot pasul, sa imi fie teama sa ma plimb din cauza lor. Stiu ca sunt cruda in privinta asta, dar imi pasa mai mult de integritatea fizica a mea si a familiei.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ Casa Cu Nuci: Si chiar, Protectia Omului impotriva animalelor pe unde o fi? :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...