marți, 27 septembrie 2011

De ce scriu?!


Nu o data, al meu frate si-a exprimat nedumerirea sau, nu stiu cum sa-i spun...mai bine indignarea, legat de faptul ca am un blog, ca imi pierd vremea cu blogul, ca nu castig nimic din asta, ca as putea sa-mi folosesc timpul altfel...ati prins ideea.
De ce scriu? Nu scriu nici pentru a crea nu stiu ce imagine despre mine, nici pentru a impresiona, nici pentru a cere sfaturi. Nu scriu pentru a-mi povesti viata in amanunt, nu e o autobiografie, nici ipocrita, nici ne-ipocrita. Scriu pe diverse teme, diverse idei, e adevarat ca mai presar si elemente personale, dar daca nu as pune si putin din mine, s-ar chema ziar electronic.
Intereseaza pe careva biografia mea amanuntita?
Scriu pentru ca imi place, scriu pentru a socializa cu alti oameni ce imi impartasesc sau nu opiniile. Castigul nu este unul material. Si totusi nu cred ca scriu degeaba. Nici articole, nici comentarii. Nu e o pierdere de vreme, cu siguranta. Atat cat imi permit, uneori mai mult, uneori mai putin ,asta e modul meu de relaxare, de a interactiona virtual cu alti oameni la nivel de idei. Frate-miu mi-a replicat ca pot socializa cu sotul. Pai socializez eu cu el, dar fiecare om, casatorit sau nu, mai socializeaza si cu alti oameni. Chiar si sotul meu, pe unde umbla, vorbeste si cu alti oameni, pe diferite teme. E firesc sa facem schimb de cuvinte, de idei, nu e nimic rau in asta.
N-o sa ma apuc sa ii combat acum fiecare punct din conversatia, culmea, tot virtuala...pe messenger. Da, uneori e mai usor sa porti discutii in contradictoriu pe mess. Si nici nu sunt adepta rufelor spalate pe blog, dar subiectul fiind blogul, mi-am permis ceva mai mult decat in mod obisnuit.

13 comentarii:

  1. Este un mod de a-ti petrece timpul. Si decat sa te uiti la toate prostiile de la tv, mai bine scrii, nu? E mai constructiv.
    Fratii mei, din contra, ma incurajeaza, intra zilnic pe blogul meu si sunt tare mandri. :)
    Te pup.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt de acord cu Lillee...e un mod de a te exprima, de a da frâu liber creativității și imaginației...și eu scriu tot de dragul de a scrie, de a socializa, de a schimba impresii cu cititorii mei.
    Deci go for it și nu lăsa scrisul...are și o valoare cathartică, cel puțin pentru mine :)

    RăspundețiȘtergere
  3. apropo, vroiam să te întreb unde ai găsit bannerul acela cu Serial Readers, că eu am căutat pe tot site-ul lor și nu am găsit...vroiam să îl pun pe blog, mi se pare super tare :D mulțu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu unul scriu si citesc pe ceilalti pentru ca e un schimb de idei constructiv, si cu siguranta am invatat multe, de la toti. Continua sa scrii, pentru ca in nici un caz nu e pierdere de timp. Chiar daca vei scrie si o data pe saptamana, daca timpul sau serviciul nu-ti vor mai permite, si tot e bine.
    Mult succes iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  5. M-am intrebat de multe ori asta... M-au intrebat si altii, ba chiar unii au sustinut, la fel ca fratele tau, ca e o pierdere de timp. Pentru mine blogul este singura pasiune de lunga durata (descoperita), o metoda de comunicare si de relaxare. E o comunitate (ce-i drept, virtuala) in care ma simt bine.
    Spun asta pentru ca e la fel si pentru tine, banuiesc. Si ar trebui sa te bucuri, pentru ca vad ca ti-ai facut prieteni si interactionezi frumos cu multi oameni; si doar in felul asta "crestem" cu totii. ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Lillee: Sa stii ca de cdand scriu pe blog, tv-ul cam putin intra in activitatile zilnice. Mai bine citesc seara decat sa casc gura la tv. Doar dupa ce sting lumina, inainte de a adormi, imi ametesc ochii cu el.

    RăspundețiȘtergere
  7. @theworldofannie: Bannerul nu se gaseste pe site, mi l-a trimis Andres. Vorbeste cu ea si poate iti trimite. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Loopoo: Momentan nu e vorba de timp, ca inca sunt casnica. Poate dupa momentul zero voi scrie mai rar, cand jobul nu imi va lasa timp de respiratie. Deocamdata...scriu, scriu, scriu. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Amiuta: Da, asa e si pentru mine. Bineinteles ca voi continua sa scriu cat timp am inspiratie. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Dar ce inseamna momentul zero? Cand te vei angaja? Ce sperante ai, chiar? Mai stii ceva?

    RăspundețiȘtergere
  11. @ Loopoo: da, momntul zero e al angajarii, care nu stiu cand va fi. Probabil din primavara, chiar dac atermin concediul in noiembrie. Iarna racelile la cresa sunt dese si ar trebui sa ma invi=oiesc mereu sa stau cu ea cand se imbolnaveste. Deci, mai aman putin.

    RăspundețiȘtergere
  12. Super! Abia astept momentul 0.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...