luni, 5 septembrie 2011

Pe scurt la inceput de saptamana


Inca un week-end a trecut...un week-end plin...cu surprize placute si mai putin placute...promovabilitatea la Bac-ul de toamna...exact cum ma asteptam...de la cei care sunt in stare sa emita asemenea perle precum cele prezentate in jurnalele tv, nu ne puteam astepta la mai mult. Am eu o idee despre cum i-am putea face pe liceeni sa citeasca mai mult, dar v-o spun cu alta ocazie, caci merita dezbatuta separat.
In alt registru, e de laudat faptul ca cei ce au competenta s-au gandit la marea actrita Tamara Buciuceanu- Botez, oferindu-i o stea pe Aleea Celebritatilor. Poate ca ar trebui sa ne amintim mai des de astfel de oameni care au avut sau au activitati remarcabile in sens pozitiv si sa le acordam pretuirea pe care o merita.
La polul opus, m-am crucit cand am vazut stirea despre un botez unde saracul bebelus avea la gat o cravata de aur de vreo 600 de grame. M-am simtit invidioasa ca eu n-am imbracat-o pe a mea la botez intr-o rochie grea de aur, dar o sa incerc sa ma obisnuiesc cu ideea.
Cred ca va trebui sa aman putin slabitul, caci mi-a trimis bunica-mea o sacosa de prajituri...se ofera careva sa ma ajute sa le termin, ca eu nu am prea multi amatori...cu cat mananca ai mei, sare acul cantarului numai la mine.
Vad ca Loopoo mi-a pus o vorba buna la mai marii de la metrou, caci au construit un lift pentru cei cu carucioare la statia din apropiere. Nu stiu daca au construit si la cea de iesire, dar e drept ca n-avea el de unde sa stie pana unde merg eu cu metroul. Momentan nu e functional, dar sa speram ca va fi gata cat mai repede, sa ma pot deplasa mai usor.
Gata, am fugit...ma duc sa ma cufund in paginile Satrei lui Zaharia Stancu...o carte superba despre care abia astept sa va povestesc, daca nu ati citit-o pana acum.
Saptamana minunata tuturor!

2 comentarii:

  1. E cam greu sa inveti intr-o vara ceea ce n-ai invatat in 4 ani. Lacunele sunt prea mari. Poate ca doar cativa dintre acestia vor reusi sa ia, candva, bac-ul (cu conditia sa ramana aceleasi conditii). Eu stiu ce inseamna niste elevi slabi, fara baza de cunostinte (poate chiar din scoala generala).
    Norocul lor e ca in ziua de azi nu e nevoie de cine stie ce carte, e suficient cum te prezinti si cum vorbesti, in rest trebuie doar sa aplici niste reguli, sa respecti niste instructiuni si alte nimicuri de astea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci ai vazut, bre, ca ma gandesc la tine, si am dat dispozitie sa ti se faca lift :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...