joi, 29 septembrie 2011

Unde ma mai frig?


M-as mira ce repede s-a scurs mai bine de juma’ de saptamana, dar am mai facut-o si-n alte randuri, asa ca e de la sine inteles. Mai e putin si vine ziua de sambata, cand cine stie la ce deget ma frig de data asta. De ce spun asta? Pai...acum doua sambete, cand am carbonizat papricasul, m-am fript putin la un deget, da’ putin, abia se mai cunoaste. Sambata trecuta, cand am facut clatite, am apucat tigaia la un momentdat de mai jos de manerul de plastic, exact unde fierul ala e super-incins. Si am o rana de toata frumusetea, care nu numai ca nu a trecut pana acum, s-a agravat. Fiindca pe mine m-a mancat si am spart-o sa iasa lichidul. Pielea s-a intarit, iar cea de dedesubt s-a crapat pana la carne. Si cum fac mereu cate ceva, acu’ se prinde, acu’ se desprinde si usturimile sunt la ordinea zilei.

Mi-am amintit insa ca s-ar putea sa mai am prin casa niste leucoplast cu rivanol. Am gasit si, desi s-ar putea sa fi sarit din termen, macar protejeaza rana de detergenti si de alte chestii daunatoare. Si acum ma gandesc- sambata care deget e la rand? Daca s-a intamplat doua sambete consecutive, e normal sa ma astept si la a treia.

4 comentarii:

  1. Faci ceva pe la cuptor? E posibil sa te arzi la antebrat, in marginea cuptorului, cand umbli la usa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Intamplarea asta mi-a amintit de cum in urma cu cativa ani mi-am prins degetul in masina de tocat :(...

    RăspundețiȘtergere
  3. Prima data - accident, a doua oare - se mai intampla, a treia oara: REGULA.
    Deci, cel mai bun sfat: Sambata evita bucataria si orice sursa de foc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu de aproape fiecare data cand am folosit cuptorul m-am ars ori pe mine ori mancarea, asa ca in general EVIT cat pot de mult sa folosesc cuptorul, si, just in case, deoarece eu sunt ff prudent si risk adverse, mai ales cand e vorba de integritatea mea corporala, si stiind ca pielea mea este un organ ff important si vital, evit in general aragazul, la nivel ca de multe ori se strange un strat de PRAF pe el !

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...