duminică, 4 septembrie 2011

Vi se pare corect?


Libertatea presei, in special a presei de sandal, presupune incalcarea libertatii personale, a intimitatii persoanelor publice. Ceea ce mi se pare scandalos. Cum li se permite sa urmareasca pe cine vor, sa ii fotografieze si apoi sa insinueze ce le trece prin cap, desi fotografiile nu evidentiaza in mod clar ideea lor. Am vazut intr-o seara, cand butonam telecomanda, subiect incendiar (cum altfel sa denumeasca ei can-can-urile lor idioate?)- o vedeta de televiziune, fusese urmarita de paparazzi in vacanta pe o insula unde credea ca va fi departe de nesimtirea romaneasca. Tipa si-a permis sa faca topless si bineinteles ca respectivii paparazzi nu au ratat ocazia. In plus, pentru ca era insotita peste tot de o prietena, si ea persoana publica, acesti indivizi carora nu le pot spune ziaristi, au insinuat ca intre ele ar exista o altfel de apropiere, ceea ce nu putea fi nici macar banuit din fotografiile respective. Pai daca mergi in vacanta cu o prietena, gata, inseamna ca ai relatii de factura dubioasa cu ea? Cum isi permit sa denigreze in acest fel imaginile oamenilor, caci presupun ca fac chestii de genul asta in mod frecvent, dar n-am eu rabdarea necesara sa urmaresc subiecte din astea, caci as avea probabil zilnic de scris cel putin un articol. Cu alte cuvinte, presa de scandal poate pata imaginea cui doreste, fara sa aiba la baza vreun sambure de adevar, nu mai zic de dovezi clare, ca deja cer prea mult, si nu e nimeni tras la raspundere. Daca esti persoana publica nu te poti duce nici la buda fara sa fie paparazzi pe urmele tale si ajungi sa-ti fie teama de orice gest pe care l-ai face, ca nu se stie niciodata cum reuseste aparatul foto sa te imortalizeze si de aici, sa ia nastere aluzii mai mult sau mai putin explicite. Eu inteleg ca e foame de bani, dar chiar se calca in picioare orice?

5 comentarii:

  1. Eu ,nu citeste tabloide... demult. Probabil ,nu pot si e normal, daca zilnic te uiti pe o fereastra si primesti fara motiv un pumn in gura, incerci mai intai sa nu te mai uiti si apoi te intrebi cine da pumnul si de ce.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. In momentul cand o persoana devina VIP trebuie sa stie ca asa cevsa se va intampla, va deveni tinta paparazilor si a dementilor.
    2. Presa de scandal traieste din placerea unora de a citi despre VIP-uri. Daca nu ar fi cererea (prostimea) nu ar fi nici presa de scandal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru mine Simona Gherghe nu e o vedeta,ci o simpla persoana publica pusa in fata de Antene pentru ca e un ambalaj frumos.Urmariti cateva din emisiunile ei,daca nu aveti ce face,evident si veti vedea ca nu se remarca cu vreun reportaj,nu are dictie cu toate ca e absolventa de litere,dar urla la invitati si se maimutareste langa botezatu pentru ca acesta a indraznit sa-i spuna ca ar fi un super stop midel.
    Lasandu-mi la o parte antipatie spun ca in tara asta totul e inteles pe dos,pana si ideea de paparazzi,daca a arata chilori si sani e o meserie eu ma inchid in debara si potrivesc nuci in perete.
    Nu-i drept,dar nici nu poate fi altfel daca exista doar libertate si limita de bun simt nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Degeaba ni se pare corect sau nu caci in tara asta e fiecare pentru el;))

    RăspundețiȘtergere
  5. In orice democratie, presa e a patra putere in stat. Dar asta e in sensul ca ei pot darama corupti prin divulgarea unor chestii etc.
    Se pare ca ziaristilor nu le ajunge si incearca sa aiba influenta asupra personalitatilor (de orice fel ar fi acestea) in mod direct, cam cum fac mafiotii.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...