marți, 8 martie 2011

Ganduri de 8 Martie


E ziua ta, mamico,
In dar ti-am adus inima.
Si crede-ma, mamico,
Un dar mai frumos...nu se putea.


Va mai amintiti acest cantecel? Va mai amintiti pozele facute special cu ocazia zilei de 8 martie, cand fiecare copil era asezat in spatele unui carton mare, decorat in mod specific primaverii si care avea un loc special pe unde iesea capul celui in cauza. Noi, fetele, aveam o coronita cu cele mai mari funde posibile, de regula, educatoarea alegea cea mai pompoasa dintre coronitele fetitelor si o dadea fiecareia cand era randul ei la poza.
Obiceiul a ramas si in ziua de azi la gradinita, doar ca lipsesc acele coronite cu fundite sau flori de voal, iar elementele decorative ale fotografiei finale lipsesc in momentul realizarii sedintei foto. Ele sunt adaugate ulterior, gratie tehnologiei actuale. Abia astept sa primesc fotografia de la fiica-mea cea mare. E a treia de acest gen. Sper sa nu se piarda obiceiul pana ajunge si cea mica la gradinita. Acum realizez ce important era acest cadou pentru mamele si bunicile noastre, cu cata emotie il primeau. Si mai stiu si emotia si stangacia din sufletul copilului atunci cand ii daruieste mamei fotografia, insotita eventual de o felicitare creatie proprie.
LA MULTI ANI mamici, bunici, surori, doamne, domnisoare!
LA MULTI ANI tuturor femeilor!

8 comentarii:

  1. la multi ani! zambete si bucurii pentru o primavara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Andreea,de 8 martie iti doresc o primavara frumoasa, cu multe impliniri si multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani! Inspiratie in postari iti doresc:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea ,iti doresc o primavara minunata alaturi de frumoasa ta familie !

    RăspundețiȘtergere
  5. La multi ani de 8 martie, si cum nu am ce cadou sa va ofer, v-am pus un link in blogroll.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...