joi, 21 iulie 2011

Cine se scoala de dimineata, departe ajunge...


Cred ca de cand ma stiu am fost o somnoroasa dimineata...mi-a placut mereu sa dorm pana tarziu...si acum tanjesc dupa diminetile petrecute dormind, cand se facea aproape amiaza si eu abia atunci ma trezeam...dar stiu ca nu mai am eu ocazii din astea...Si totusi, acum realizez cat adevar zace in proverbul ala cu „ Cine se scoala de dimineata, departe ajunge”. In unele dimineti, se intampla sa ne trezim devreme, adica pe la 7 si ceva. Si tare bine e sub aspectul timpului. Parca e ziua ceva mai lunga, nu se face amiaza asa repede...dar cand ne trezim ca azi, la 9, activitatile matinale se prelungesc si nu-mi ramane timp de prea multe....deci tot mai bine e cand ne trezim devreme, chiar daca sunt chioara de somn. De fapt, si cand ma trezesc tarziu sunt chioara si am senzatia ca oricat as fi dormit tot nu  m-am saturat. Poate chiar mai tare decat atunci cand ma trezesc la 7. Deci somnul asta prelungit nu aduce nimic bun si mai pierzi si o parte pretioasa din zi, in care poti face atatea...cat de importante sunt doua ore in plus...eu oricum imi fac amiaza fortat in ultima vreme, deci alt timp mort in care nu pot face nimic. Cred ca o sa repun in functiune alarma de dimineata, sa nu ne mai prinda somnul mai tarziu de ora 8 in pat. In alea doua ore, pot scrie, pot face curat, pot spala vasele ca sa nu mai ramana pana dupa pranz in chiuveta...am eu ce face. Dar daca incep toate astea de la 9, cred si eu ca trece ziua si eu tot in urma cu toate sunt...chiar si in online...

4 comentarii:

  1. Cine se scoala de dimineata casca toata ziua! Eu azi cred ca m-am trezit pe la 5:59 si am mai motait pana la 7 cand un porumbel a gresit drumul si a intrat in la mine in balcon!
    Imi place in week-end sa stau in pat pana la 9 si ceva 10 chiar daca la 7 juma-8 am facut ochi!

    RăspundețiȘtergere
  2. Normal, natural, ar fi sa ne trezim devreme si sa ne culcam devreme, cum se obisnuia cu 100 de ani in urma cand nu era energie electrica si implicit nu aveam ce face dupa lasarea serii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ar trebui sa dormim mai putin, si implicit sa ne trezim mai de dimineata. Si sa nu sarim peste masa de dimineata. Facem un concurs de slabit luna viitoare, dupa ce ma intorc din concediu? Asa, ca sa ne stimulam reciproc :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...