marți, 5 iulie 2011

La un pahar de vorba...

Nu sunt multumita de ceea ce am scris in ultimul timp...lipseste ceva, n-as putea spune ce, dar cu siguranta farmecul meu in materie de text s-a diminuat...poate nu am gasit subiecte care sa ma inspire pentru ceva mai calitativ sau poate nu am deschis eu ochii suficient pentru o mai buna surprindere a detaliilor, ceea ce s-a reflectat in ceea ce am scris...am avut si o perioada mai agitata,e drept si atentia mea a fost canalizata spre alte scopuri, la fel si puterea mea de concentrare...totusi am citit destul de mult, astfel ca nu am vreo scuza pentru saracia vocabularului. Unele idei m-au lovit in momente in care imi era imposibil sa le consemnez, si astfel cuvintele s-au pierdut pe drum. In plus, inainte de a ma lua somnul, n-am mai avut pic de ragaz pentru a face ideile sa vina la mine, iar pentru subiectele deja mediatizate pe alte cai n-am avut prea mare tragere de inima...si subiecte au tot fost, slava Domnului...dar parca n-am mai avut rabdare sa pierd timpul in fata televizorului...de ceva timp mi s-a facut dor de presa scrisa.
        Luna trecuta am cumparat de 5 ori cate un ziar, dar nu pentru ca eram interesata, ci pentru cartea ce il insotea. Si am realizat cat de placut poate fi sa frunzaresti un ziar...lucru pe care nu-l mai facusem de mult, daca fac exceptie de ocazionalele gratuitati. Am simtit nevoia de a scrie la randul meu ceva pe anumite teme descoperite acolo, de a parafraza unele articole. Pentru unele nu e tarziu, caci nu  era vorba de stiri fierbinti, asa ca e posibil sa o fac.
Dar pentru asta trebuie sa dau dovada de mai putina superficialitate...sa acord mai mult timp si sa pun mai multa pasiune si de ce nu, munca, in ceea ce fac...adica in ceea ce scriu. Poate ca trec printr-o pasa mai proasta in ceea ce priveste creativitatea, si asta si din cauza timpului redus afectat scrisului...aaa...peste 9 zile cica trebuie sa dau examen...oral...si emotiile se dubleaza in cazul asta, mai ales ca am pierdut contactul cu lumea invatamantului de ceva timp.
        Apropo de examen oral, si profitand de ocazie ca tot e pe val subiectul Bac-ului, sa va spun cum a fost la mine acest examen al maturitatii...Prima proba, orala, la romana, a fost cea care mi-a scazut media...emotiile si dificultatea exprimarii orale, o adevarata spaima pentru mine, au condus la obtinerea unui frumos 7, 5 cand cei mai multi luau note de 9 si 10, fara prea mari eforturi...eu insa m-am blocat...si astfel, in loc de 9, 50 per total, am avut doar 9,10....sa mor de oftica, nu alta, caci la aproape toate probele am obtinut mult peste 9. Si de-aia ma crispez eu acum cand stiu ca trebuie sa-mi prezint capodopera in fata unei comisii...e de inteles de ce nu mi s-ar fi potrivit profesia de avocat...Timiditatea cu siguranta nu e un atu...si la mine este cat incape.
        Dar incerc sa ma gandesc cat mai putin la asta, caci ceea ce trebuie sa se intample se va intampla cu sau fara stresul meu...sper ca o data cu acest hop sa dispara tensiunea in care ma aflu fara voia mea. Cred ca o sa ma intorc din concediu cu ceva schite scrise de mana, caci o sa-mi cam arda degetele dupa tastatura, n-am s-o pot simti cat timp voi fi plecata...asa ca sa nu uit sa ma dotez cu un pix si ceva hartie sa-mi pot transpune gandurile ce vor deveni ulterior articole. Dar pana plec mai e...nu mult, dar va mai scriu, nu va las in pace.
        Chiar, sunteti curiosi de rezultatele concursului?

2 comentarii:

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...