vineri, 25 martie 2011

Cum sa nu ne placa sa traim in Romania?


...cand leul creste vazand cu ochii
...cand se deschid magazine de magazine cu hainele ale mai de firma, iar oamenii se aseaza in cozi de sute de metri sau cel putin asa zise reporterul, sa prinda promotiile, magazine unde se sta 2 ore la coada sa cumperi o amarata pereche de ochelari (eu una nu stateam nici daca as fi facut efortul sa umplu ditamai caruciorul cu produse in Carrefour)
...cand oamenii se calca in picioare pentru un pachet de zahar sau o sticla de ulei
...noua ne place, ne place, ne place, place, place...

18 comentarii:

  1. Românii s-au învăţat să stea la coadă de pe timpul lui Ceauşescu. Românul nu se simte el bine dacă nu stă la coadă pentru ceva, nu simte că a căştigat lucrul ăla dacă nu aşteaptă la rând pentru el. Mentalitate de comunişti bătuţi in cap, asta avem.

    RăspundețiȘtergere
  2. natie salbatica care se repede ca uliu acolo unde vede coada. ii trebuie sau nu, se aseaza in rand, umil.

    RăspundețiȘtergere
  3. M-au lăsat mască imaginile cu lumea care se bătea astăzi pentru un ulei mai ieftin. Se călcau în picioare la propriu, se îmbrânceau, dar unu' n-ar fi dat drumul la una dintre cele cinci sticle de ulei din brațe. În ce hal am ajuns...

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.adevarul.ro/locale/calarasi/Calarasi-_Bataie_pe_ulei_cu_3_lei_litrul_la_magazinul_Minimax_0_450555121.html

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma intreb ce s-ar intampla daca am avea o medie salariala de 800-1000 euro?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e vorba doar de saracie...nu stam prost la capitolul nivel de trai, cat la capitolul demnitate si la cel de bun simt. Avem noi ca popor o atractie pentru ce e moca, sa luam orice se da, sa ne batem daca e cazul...pentru a apuca sa luam...de-aia mi-e rusine ca fac parte din aceeasi natie cu astia...

    RăspundețiȘtergere
  7. Corect, Andreea. Şi un căcat dacă se dă pe gratis, e bun. Orice e pe de-a moaca, e bun, şi trebuie să ne batem pentru el.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da voi aţi văzut vreodată cum e când apar promoţiile la magazinele din vest? Nu am dorinţa de polemică, ci doar cred că nu e neapărat o caracteristică tipic românească, ci că orice e oferit ieftin devine tentant pentru oricine, indiferent în ce parte a globului se află, într-atât de mult că se uită chiar şi regulile elementare de bună creştere.
    Englezii stau de pe data de 1ianuarie de la ora 4 la coadă la magazine, orice fel de magazine, să cumpere mai ieftin fie şi nişte suluri de hârtie igienică. Sincer, am râs şi cu curul când am văzut asta. Dar adevărul este că nu pot să uit nici de imaginile şocante oferite de români la deschiderile magazinelor Dedeman sau care au mai fost.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt de acord cu @ mitzabiciclista. Poate ca unii intr-adevar sunt pe la fundul sacului, insa ideea de a iasi in castig tulbura pe oricine. Si ideea de concurenta are un rol in atitudinea asta nebuna.

    Pe de alta parte, intr-o multime intotdeauna oamenii se comporta mai prejos de nivelul lor cultural sau intelectual. Emotiile se transmit de la om la om, iar frica de a nu reusi ii determina sa se comporte asa.

    Poate ca unii sunt necajiti, dar... asta e!

    RăspundețiȘtergere
  10. Stiti ce e ciudat...undeva in Bucuresti gasesti lapte proapspat, curat, natural...la 3 lei litru fata de 5 cat ele pus in cutii de carton.
    Nu se omoara nimeni sa cumpere.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai stai asa ca nu e asa...nu ai vazut ca cica au analizat laptele si contine bacterii peste limita admisa! Le confisca laptele ca nu e pastrat si depozitat corespunzator si nu ai de ales decat sa cumperi d`ala la 5-6 lei!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ha ha, foarte tare Ioana :))) Si foarte tare postarea Andreea. Nu am sa comentez pentru ca e trist ca s-a ajuns sa ne batem pe mancare si hartie igienica, si mi-e jena... dar asta e adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  13. mai cat de...anti-roman sunt eu sincer am parere ca Mitzaa are dreptate. este strict o chestie legate de natura umana indiferent de natie. intr-adevar oriunde in lumea civilizata pe care o admiram cu foc se calca vcetatenii in picioare la sensul propriu pentru a cumpara un produs la promotie...trist este ca aia vor drujbe,televizoare sau haine pe care in mod normal nu si le-ar permite noi...alimente de baza.

    RăspundețiȘtergere
  14. FaraNume, asta e un aspect, dar îmi aduc aminte că am văzut deschiderea unui Dedeman, unde toată lumea a cumpărat saci de ciment, şi aici mă refer la faptul că au cumpărat undeva la 2-3 săcuţi din ăia, nu că îşi făceau case şi au prins o ofertă de le-a redus valoarea materialelor pentru casă cu 30% că aş înţelege sincer, dar ce naiba făcea tot poporul ăla cu cei 2-3 săcuţi de ciment de căciulă, asta chiar că nu am înţeles-o! Şi zici că e vorba de alimente de bază? Eu nu contest că în România lumea e mult mai săracă decât în alte ţări, însă fii drăguţ şi fă-mă să-nţeleg cum naiba de la noi mereu de vineri dimineaţa şi până duminică la prânz nu ai loc să-ţi parchezi maşina în vreo parcare de supermarket, fiindcă lumea a venit la cumpărături şi ies cu coşurile pline, dar cu vârf nu aşa, iar în alte ţări(ex Connel parcă) ai loc să intri şi cu vaporul în parcare, ca să nu mai spun că prima dată când am fost(eram două familii) am umplut un cărucior şi se uita lumea la noi destul de ciudat. Am ieşit de acolo cu o senzaşie al naibii de stranie, ceva de genul...ăştia ne cred că suntem nemâncaţi.

    RăspundețiȘtergere
  15. Erata:1- mă refer la Connel în Italia
    2-senzaţie şi nu senzaşie.
    Scuze, abia îmi beau cafeaua :D

    RăspundețiȘtergere
  16. Uauuu, nu ma asteptam ca acest subiect sa fie atat de comentat...
    Stiu ca se intampla si in strainatate evenimente de genul asta, dar din cate am vazut eu, nu pentru mancare. Nu prea am inteles eu ce fac alea cu rochii de mireasa, de exemplu...deci au si altii ciudateniile lor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Cred ca ar trebui sa ne obisnuim cu astfel de stiri. Vad ca au devenit o rubrica saptamanala in jurnalele de stiri. Nu conteaza ce se da, imaginile sunt aceleasi.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...