marți, 22 martie 2011

Cum va alegeti cartile pe care le cititi?


Dupa ce voi epuiza cartile scrise de Rodica- Ojog Brasoveanu, voi continua odiseea literara cu alti autori, alte genuri, in functie de inspiratia de moment. Am cateva carti ce asteapta sa isi dezvaluie tainele pe micul raft, asa-zisa mea biblioteca...de asemenea, mai am si la parinti o colectie de carti din cele vandute impreuna cu un ziar, colectie din care nu am epuizat decat vreo 20 si ceva, poate 30 de titluri. Si pe langa toate acestea, mi-am mai facut si o biblioteca virtuala, in memoria pc-ului...desi nu e prea comod sa citesti de pe ecran. Am adunat, de fapt descarcat, diverse carti. Fie cautand un anumit gen, fie pentru ca am citit diverse recenzii sau recomandari, pe bloguri sau pe forumuri...cred ca am ajuns sa colectez vreo 200 de titluri. Ideea acestui post mi-a venit gandindu-ma la modul in care am ales cartile pe care intentionez sa le citesc in viitorul apropiat. Daca in cautarile mele am dat peste autori clasici, ale caror opere nu le-am citit, nu am ezitat sa apas butonul de download. Tot astfel am cautat carti ale diferitilor autori de care auzisem, fara sa pot spune exact de unde, sau ale unor autori despre care am citit aprecieri pozitive. Bineinteles ca am in vedere si faptul ca recenziile sau recomandarile sunt subiective, asadar ma astept sa se regaseasca intre titlurile ce le-am adunat si unele care nu ma vor incanta prea mult. Fiecare din noi avem gusturile noastre in materie de carti, deci e firesc sa fie asa. Eu sunt genul care apreciez o carte din primele pagini. Daca nu simt acel ceva de la bun inceput, oricat as incerca, nu reusesc sa termin de citit o carte. Si nu astept actiune din primele pagini, aprecierile mele sunt legate de stil...daca prin stil sunt atrasa, nu mai las cartea din mana. Am fugit pana acum, uneori fara sa fi citit un rand, de autori rusi, japonezi, chinezi. Nu-mi explic de ce, poate din cauza faptului ca nu ma atrage cultura acestor popoare. Acum insa am hotarat sa citesc si eu "Crima si pedeapsa", de exemplu, sau chiar carti din bibliografia scolara pe care nu le-am citit la timp, cum ar fi "Patul lui Procust".
Astept recomandari din partea voastra...sunt deschisa la a-mi imbogati lista cartilor pe care le voi citi...De mare ajutor in acest sens imi va fi si concursul cu tema literara lansat de Ioana pe blogul ei.

8 comentarii:

  1. Saru'mana! Si sa ai inspiratie la scris!

    RăspundețiȘtergere
  2. ... stii cum e ,fiecare citeste cei place .De exemplu eu citesc acum ,pentru a doua oara "Un razboi murdar" de E.M.Nathanson...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ioana: Multumesc!
    @Florentin: Da, stiu ca fiecare citeste ce ii place, insa eram curioasa cum ajungeti la o anumita carte si de asemenea, sunt bucuroasa sa aflu ce carti cititi, poate ma inspirati.

    RăspundețiȘtergere
  4. Scrii foarte frumos! Şi subiectele pe care le alegi sunt alese în stilul în care încerc să scriu şi eu. De asta te-am adăugat in blogroll-ul meu. Apropos de ce scrii tu aici, ştii vreun site de unde poţi descărca gratis cărţi?

    RăspundețiȘtergere
  5. @ loopoolica: Multumesc! Uite site-ul de pe care am descarcat eu carti http://www.scribd.com

    RăspundețiȘtergere
  6. mersi mult, măi dragă!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca tot va apucati sa cititi nu ezitati si sa participati la concurs!

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...