miercuri, 30 martie 2011

Daca ai bani, e musai sa te stie toti?


           Eram curioasa si io...oamenii astia de au multi, multi bani...de ce simt nevoia sa se afiseze mereu? Ba pe la diverse evenimente, ba prin cluburi sau alte localuri, totdeauna imbracati cu haine exagerat de scumpe (bine, inteleg,  isi permit sa si le cumpere, dar de ce trebuie sa se dea mari cu ele?)...Le fac o deosebita placere activitatile astea super-mondene, iesirile in lumina reflectoarelor...sau e doar snobism...ca trebuie sa se laude cu statutul lor, cu ceea ce au? Inteleg, ai bani...de ce trebuie sa stie tot poporul lucrul asta? Inclusiv de la ce casa celebra de moda ti-ai luat chilotii...De ce nu poti pur si simplu sa ai bani, sa te ocupi in continuare de producerea lor, sa calatoresti daca te plictisesti prea tare...fara a face parada de statutul tau...Practic ai bani pentru tine, nu pentru restul poporului...Stiu, nu sunt toti asa, dar majoritatea au o aroganta si un aer de superioritate, proportional cu marimea conturilor din banca.

6 comentarii:

  1. Nu au altceva de aratat. Si banul e o forma de parada.

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. De acord cu ce spune @ iris.
    2. Exista o limita de confort peste care nu poti sa treci, deci si o limita de bani necesari pentru confortul personal. Daca veniturile tale depasesc aceasta limita, singura explicatie a dorintei de bani e sa te lauzi cu ei. Din punctul meu de vedere, la asta foloseste bogatia: doar sa te lauzi. Iar asta intareste pct.1.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este doar lipsă de educaţie şi cultură.
    Ai dreptate, pot vedea lumea, pot da frâu liber pasiunilor, viselor neîmplinite, dar.... unii sunt virusaţi de zeificare...

    RăspundețiȘtergere
  4. As adauga urmatoarele: noi, oamenii de rand, suntem invidiosi pe astfel de oameni. Insa, cu adevarat, nu avem motive pentru a-i invidia; ei duc o viata seaca si doar laudarosenia a ramas singura lor satisfactie. De asta uzeaza de laudarosenie. Atata pot.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu daca as avea bani, as prefera sa-mi satisfac toate poftele si dorintele, nu sa ma dau mare...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ştiu pe unii, el e popă, ea colegă cu nevastă-mea, învăţătoare, care în primii ani ai lui de popie şi-au luat Octavia 2 full numai din banii lui strânşi cu preoţeala. Dar se îmbracă din Europa si acasă pâna acum una an şi ceva n-aveau nici baie să-i faca băiţă copilului, mic la data achiziţiei maşinii. Dar prin concedii nu-i ştie nimeni că au wc în fundul curţii, şi că înainte veneau in fiecare sâmbătă la cumnata mea să facă baie.
    Cu lăudatul ştii cum e: chelul îşi pune mâna în cap. Dacă nu-i laudă nimeni că sunt deştepţi şi frumoşi, snobii, majoritatea cocalari simt nevoia să se cace pe ei peste tot că au, că fac, caă dreg. Unii se laudă şi când merg la grătar, de parcă nu toată şumea mănâncă zilnic, doar ei.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...