marți, 23 august 2011

Din nou despre vot…asa cum e el

Am mai vorbit eu despre sistemul de vot…bine, saracul in sine n-are nicio vina, problema e ca se aplica asa…ca la noi. Imi atrasese Florentin atentia intr-un comentariu la faptul ca astia sunt convinsi ca vor castiga alegerile din 2012, din moment ce fca strategii pana in 2014…dar stai asa…tata Bass nu are mandat pana in 2014? Cand am auzit-o pe tanti Lenuta vorbind mandra despre partidul care castiga 50 plus 1 din voturi, mi s-a facut scarba. Dar ce e corect la noi? Alegerile ce vor veni se vor desfasura aidoma celor din week-end-ul trecut, cu o campanie plina de zahar si ulei, cu urne nesigilate si reporteri goniti, cu nereguli crase si autocare speciale…atat de firesc incat m-ar mira daca s-ar desfasura corect. Pe mine m-a mai socat si prezenta la urne declarata, caci oamenii par a fi atat de scarbiti incat nu le vine sa voteze ca nu au pe cine. Si totusi…daca ma gandesc la vreo tata Frosa ce tocmai a primit un pachet cu alimente de baza de la nea primarul portocaliu…Eu stiu ca e saracie, dar totusi…Dar nici cu ailalti nu mi-e rusine, ca-s tot aluat de snapani. Stiu ca nu exista alternativa viabila in momentul de fata si, chiar daca ar exista, ma indoiesc ca tata Frosa, tata Ileana si altele asemenea ar lua-o in seama…doar daca nu e o alternativa gen tembelul din garsoniera. Nu v-am zis eu ce mult imi place in Romania? Viitorul suna ca-n Pampas…mai ca-ti vine sa regreti ca te-ai inmultit pe aste meleaguri…
Saracia se pare ca ucide demnitatea, in timp ce lupta pentru putere impinge la cele mai josnice tertipuri, ucide, de fapt a ucis corectitudinea. Stiu ca e groaznic, dar noi nu avem pe cine alege…iar daca am avea, n-am fi lasati sa-l alegem.

5 comentarii:

  1. Exista o categorie de oameni care nu inteleg ce este politica nici faptul ca ea are reprecursiuni in viata de zi cu zi, si care pot fi cumparati cu niste faina, ulei, galeti, pixuri, etc. Ei bine acesti oameni reprezinta 20% dintre alegatori, daca nu mai mult. Si toti politicienii au invatat bine lectia asta.
    Restul fie nu merg la vot, fie nu le mai pasa.
    Va castiga alegerile Becali si OTV.

    RăspundețiȘtergere
  2. Suntem saraci pentru ca suntem dezbinati si foarte usor de manipulat si furat.
    Inca nu s-a inteles cat de important este sa mergi la vot,ca kg. de faina e din banii tai,ca azi ai primit 50 de lei din banii pe care ti i-au furat si maine o sa platesti 100 de lei taxe si impozite.
    Eu ma duc la vot ,nu vreau sa imi reprosez dupa aceea ca nu am facut absolut nimic ca sa-i schimb pe astia,cu toate ca eu cred intr-o schimbare cu forta. (cu mult mai dura decat in 89).

    RăspundețiȘtergere
  3. Tanti Lenuţa, mânca-ne-ar puţa!
    Cu termenul "Bass" trebuie să iei licenţă de la Mircea :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Loopoo: Stiu eu ca nu se supara pe mine. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Deja "astia" au asigurate 1 milion de voturi de afara! De asta cica se ocupa domnul Baconschi... Cu cele din tara nu-i problema, se rezolva cu "pachetelul".

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...