joi, 18 august 2011

Grija pentru sanatate


Sanatatea e unul din lucrurile pe care le pretuim abia atunci cand le pierdem. Cand suntem bine, sanatosi, cati ne gandim sa avem grija de sanatatea noastra? Daca nu ne supara nimic, de ce sa nu facem si aia si cealalta, de ce sa nu bem sa nu fumam?…doar nu avem nimic. O vreme, nu avem nimic, dar intr-un tarziu, excesele sau lipsa grijii fata de sanatate incep sa se resimta. Si e mult mai greu sa repari decat sa previi. In unele cazuri, nici nu mai poti reveni la starea de dinainte.
De aceea cred ca ar trebui sa fim mai atenti in ceea ce priveste sanatatea. Stiu ca e dificil sa ne tinem de controale si analize, care necesita si timp, si bani…si stres. Dar macar am putea sa ne supraveghem obiceiurile culinare sau de alte natura si sa incercam sa inlaturam ceea ce ar putea fi daunator. Nu e foarte greu, dar…asa e omul, delasator… daca acum totul e bine. Dar maine…maine poate nu va mai fi la fel.
Aveti grija de voi, de sanatatea voastra! Ea e unul din cele mai importante daruri pe care le avem.

3 comentarii:

  1. Stii vorba romaneasca: "Omul sanatos are nevoie de casa, masa, servici bun, noroc pentru copii etc. etc., pe cand omului bolnav ii trebuie un singur lucru: sanatate!"

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar trebui noi, cei care stam bine cu sanatatea, sa cpnstientizam asta si sa nu ne batem joc de corpul nostru. Degeaba te opresti din excese cand esti bolnav. E mai bine sa fii cumpatat atunci cand esti intreg la trup, nu cand e tardiv.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...