joi, 11 august 2011

Mi-e sila...


Ma apuca uneori asa o sila de ceea ce se intampla in tara asta….noile masuri proaspat anuntate ma revolta. De cate ori vor creste preturile pana in 2014? Cum vor trai oamenii aia mai din paturile de jos, cei care nu fura, cand si acum abia se descurca de la o luna la alta? Ma ingrozesc si mai rau e ca ma vad neputincioasa. Revolta mea interioara nu foloseste la nimic.
Productia agricola de anul acesta a fost foarte buna. In mod firesc, ar trebui ca preturile sa scada asa cum atunci cand productia e slaba ele cresc. Dar noi traim inca in tara in care un kilogram de grau costa aproape jumatate din pretul unui amarat de covrig.
Pe zi ce trece vad cum o suta de lei, din cele cateva sute ce formeaza un salariu (luat de la privat, nu de la stat), isi pierde tot mai mult valoarea, abia acopera mancarea pe doua-trei zile, daca sunt generoasa in apreciere.
Mi-e sila…mi-e tot mai sila…
Cutitul e aproape de os sau poate ca a ajuns deja, dar avem oasele prea rezistente…probabil asteptam sa ne fie sfaramate si oasele, ca putin ce ne-a mai ramas.

5 comentarii:

  1. Sunt de partea ta si culmea astia care au 10% in sondaje reale fac strategia pana in 2014cand normal in 2012 sunt alegeri . DE CE? Sunt siguri ca vor fura alegerile ?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Florentin: Uite ca mi-a scapat chestia asta. Eram prea nervoasa. Dar ai dreptate. Deja isi fac planuri ca vor castiga incat sa mentina masurile respective? Probabil ca da...la cum e la npoi sistemul de vot...dpoar cu numele...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu cred că există român care să nu fie de acord cu ceea ce ai scris. Bine, în afară de cei bogați care nu sunt afectați precum omul de rând. Uneori chiar mă întreb unde vor să ajungă cu toate astea...
    Nu-mi este silă ci simt o tristețe profundă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu ma intreb daca austeritatea se va aplica si pomenilor electorale de anul viitor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Candva afirmam tot intr-un comentariu ca Romania este supusa unui experiment ingrozitor pe care mai marii malefici il parafeaza.
    Astfel de situatii ma duc cu ganduri la concluzia cu pricina,care,cu zi ce trece ma conving ca e justa.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...