joi, 25 august 2011

Putina critica nu strica


Ca sa nu va ofer doar aprecieri pozitive, de data asta vreau sa-mi exprim o nemultumire legata de aspectul cartii de saptamana aceasta de la Gazeta Sporturilor. Comparativ cu celelalte este o idee mai subtire, dar nu asta e problema, ci faptul ca scrisul in interiorul sau este foarte spatiat, ceea ce inseamna ca ar fi trebuit sa fie si mai putine pagini. Ma asteptam la ceva mai mult continut…acum ramane de vazut calitatea literara a acestui continut. Trebuie sa-mi recunosc usoara doza de scepticism, in ciuda recomandarilor primite. Nu intotdeauna cartile la moda sunt pe placul meu, dar momentan nu ma pot pronunta in privinta acesteia. O voi citi in curand si promit sa va scriu si impresii legate de ea. Apropo de asta, am observat ca si in domeniul cartilor exista o moda, sau nu neaparat moda, poate nu e foarte potrivit termenul, insa cartile care sunt cel mai mult promovate sunt implicit si foarte populare, ca de altfel orice alt produs ce beneficiaza de reclame. Bine, la fel de sceptica am fost in privinta romanelor din Seria neagra si acum le mananc pe paine, dar asta si datorita genului. Am citit doar 5 din 10, dar nu m-am aruncat deodata asupra a toate pentru a le pastra cate una sa le citesc ca un desert printre altele. Poate ca si de data aceasta imi vor fi rasturnate prejudecatile.

2 comentarii:

  1. Mi-e mi-a placut tare,o sa ai o surpriza placuta,sper;in fata lui Levy are un mare plus,acela cu doua carti nu a reusit sa ma miste deloc.

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Cublandete Mie mi-a placut Marc Levy atat cat am citit. Am inceput-o si pe aceasta de care vorbesc, ca nu mai puteam de curiozitate si eram datoare cu o opinie intr-un timp cat mai scurt, sa nu se raceasca subiectul asta. Pana acum imi place, ma amuza chiar, dar ceva din stilul sau nu se potriveste preferintelor mele. Poate e prea vulgar pe alocuri, n-as putea spune acum, pastrez impresiile pe mai tarziu, dupa ce o termin. Avantaj- se citeste repede.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...