vineri, 26 august 2011

Sa reiau chestiunea reclamelor si a cumparaturilor online


Va intrebasem cate ceva pe scurt intr-un articol aparut cat am fost plecata, insa a fost mai mult o schita. Speram sa am mai multi clienti la raspunsuri, sa cunosc si parerea altora in ceea ce priveste cumparaturile online in stransa legatura cu blogurile, in special, dar si la modul general. Eu n-am prea multe reclame pe blog, iar cele pe care le am se refera la carti si e binecunoscut deja faptul ca am comandat carti de pe net in repetate randuri. Stiti de asemenea ca recenziile descoperite pe bloguri sau site-uri de profil m-au influentat adesea in alegerea unei carti.  Dar sa lasam putin cartile deoparte, desi mi-e greu.
La inceput, eu una am fost destul de sceptica in ceea ce priveste cumparaturile din magazinele online. Chiar si acum, nu as cumpara decat de pe site-uri serioase. Am un exemplu recent pe sora-mea, care si-a cumparat o pereche de tenisi de la unul ce daduse anunt pe net si, desi noi, au tinut fix cat sa-i incalte o data…s-au rupt in aceeasi zi. Asa ca eu una nu dau curs cumparaturilor din surse suspecte. Si presupun ca aceasta e tendinta generala. Ce voiam sa mai stiu insa este impactul reclamelor de pe net, fie ca sunt pe bloguri sau pe alt gen de site-uri asupra intentiei de a cumpara un produs. Va fac cu ochiul reclamele? Dar recomandarile? Daca, de exemplu, cititi o parere despre un produs si sunteti incantati, va poate determina sa il cumparati? Sau preferati opinii de la persoane mai apropiate decat cele din mediul virtual?
Mie pana acum nu mi s-a intamplat sa am in plan achizitia vreunui obiect pentru care sa am nevoie de pareri…cel putin de cand am descoperit blogurile si  am inceput sa fiu mai activa pe internet, dar cred ca daca as avea nevoie de un obiect, as cauta pareri despre acesta, daca se poate cat mai multe, pentru a-mi forma cat de cat o idee.

8 comentarii:

  1. Eu de obicei nu ma incred in reclame. Am ajuns sa nici nu le prea bag in seama. Nici la TV si cu atat mai putin pe net. In ceea ce priveste cumparaturile online, te pot atrage lucruri care arata bine in poza. Mi-am luat ceva tepe din aceasta cauza si mi-am promis ca nu imi mai cumpar nimic pana ce nu vad cu ochisorii mei si pana ce nu simt cu manutele mele :) Daca insa vad la tine ca ai fost multumita de ceva, pot incerca si eu. Acum insa ma rezum doar la cumparatul cartilor. Fie direct de pe site-urile editurilor, fie de pe eBay, Amazon sau Okazii (mi-am cumparat recent Spuma zilelor de Boris Vian si, desi stiam ca e veche, sunt foarte multumita de starea in care am primit-o) si n-am fost dezamagita niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai domeniul si hostingul l-am cumparat online, cu cardul.
    Altceva nu am cumparat, deci nu pot spune una sau alta. Cert este ca in general site-urile online sunt serioase, adica nu vad pe cineva investind bani in campanii pe bloguri si reclame pentru ca apoi sa traga tepe clientilor.
    Si ma refer la site-urile ce isi fac reclama prin 2Parale, PiataDigitala, etc, nu la cele ce fac reclama prin AdWords. Insa, repet, nu am cumparat, deci nu stiu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Probabil ca in mod asemanator cu @ Casa Cu Nuci, s-a creat un reflex conditionat care comuta automat atentia de la reclame. Daca caut ceva, prefer sa caut personal. Reclamele nu mi-au inspirat niciodata incredere. Niciodata. Numai cat ascult autolauda devin suspicios.
    Online am cumparat o imprimanta si sunt multumit de ea. Am mai cautat niste carti, dar nu am gasit. Dar stiu oameni care au cumparat piese de masina si sunt multumiti.
    As dori sa spui mai multe despre reclamele de la tine de pe blog. Mai demult spuneai ca nu castigi nimic, de aceea nu am mai intrebat.

    RăspundețiȘtergere
  4. De pe net cumpar numai ceea ce nu gasesc prin magazine. Intr-o vreme luam produse naturiste dar am vazut ca nu difera cu mult fata de celelalte. Asa ca am lasat-o mai moale, prefer sa vad produsele inainte, sa citesc etichete, etc. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Io am scris la primul articol al tau despre cumparaturile online, Rezumat: am luat de pe net (cu precadere electronice si e-casnice), si o sa mai iau. Cu hainele e mai nasol, doar daca iti stii bine marimea e recomandat, altfel, nu.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Mircea Vladut S-a notat! Pe luni incolo vei avea un articol despre reclamele mele.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Loopoo Am retinut raspunsul tau de la articolul respectiv. Am omis sa te trec drept exemplu in acest articol pentru parerea expusa pe larg la articolul de saptamana trecuta.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Derscanu: Nu stiu de ce ti-a considerat comentariul spam si nu fusese publicat. Acum am detectat problema si l-am publicat. Eu il citisem pe mail, habar n-aveam ca nu apare si aici.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...