miercuri, 10 august 2011

O noapte febrila


Era sa nu va mai scriu azi. Cel putin cam asa se preconiza situatia aseara si asta-noapte. M-a luat pe la 10 si ceva o stare de rau, ma facusem moale, galbena, apoi m-a cuprins o fierbinteala pe interior si putin dupa, frisoanele. Ce mi s-a parut interesant in toata chestia asta a fost avalansa de stari pe care timp de o ora am fost nevoita sa le percep aproape nemiscata, linistita, fara sa ma pot zvarcoli…trebuia sa adorm fata…moarta-coapta, ce stie ea? Ceva mai tarziu m-au luat tremurici de-a binelea, am luat un algocalmin si am adormit pentru aproape doua ore. Inainte de a adormi, in mintea mea se derulau fraze, ca un scenariu dintr-un film de actiune. Ca si cum l-as fi citit de undeva, dar nu intelegeam sensul frazelor pentru ca, atunci cand voiam sa imi amintesc ce spusesem mai inainte, ca sa le leg, nu reuseam sa rememorez decat ultimele cuvinte. Acum ma gandesc ca poate deliram in gand.
Dupa doua ore m-am trezit leoarca, imi era foame si am mancat. Ma simteam mai bine,dar dupa inca vreo ora de somn, iar m-am trezit tremurand, ma durea din nou toata carnea pe mine si am repetat figura cu algocalminul.  Dupa inca o repriza de somn, care de data asta a venit mai greu si fara povesti de adormit copiii, m-am trezit definitiv, tot transpirata, dar cu o stare mult mai buna. Sa vedem cat ma tine. L-am pus in tema pe al meu sa fie pregatit sa isi ia liber daca e nevoie…sa speram ca nu va fi cazul. Nu-mi dau seama ce sa fie, din ce cauza. Poate fi insolatie, dar neplaceri digestive nu am avut…chiar nu stiu. Daca persista in cursul zilei, voi merge undeva a doctor…habar  n-am unde, ca eu n-am aici medic de familie, nu m-am inscris din cauza necesitatii unor acte dupa care mi-a fost lene sa umblu.
Asa ca, daca nu apar azi prea des sau nu mai apar deloc, sa stiti ce e cu mine. Inainte sper sa reusesc sa scriu un articol al carui subiect l-am prins din aer aseara.
O zi minunata sa aveti!
P.S: Nici macar nu ma afecteaza vremea, nu mai fac mofturi…savurez starea de bine pe care o am acum comparativ cu asta-noapte, incat si vremea asta inchisa mi se pare acum o binecuvantare.

4 comentarii:

  1. Medic de famile nu necesita in cazurile de urgenta, se poate merge cu actul de identitate la camera de garda.
    Oricum, poate nu este cazul. Eu zic atat: sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Du-te rapid la doctor, nu mai sta! E bine sa fii atent la semnalele corpului tau, iar al tau clar ti-a indicat ca are nevoie de o mana de ajutor. Sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Algocalminul nu e bun,ataca inima si alte cele.Incearca alt calmant dupa cum ar recomanda macar un farmacist.
    Si nu neglija febra,asta-i primul semn ca se intampla ceva rau cu tine.Du-te la medic.iata ca suntem doua care iti spunem asta.
    sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc!
    N-am ajuns inca la medic, caci nu am mai avut febra, dar nici fresh nu am fost. M-am odihnit, am mancat cum trebuie, nu cum fac eu de obicei, si sunt mai bine.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...