vineri, 6 mai 2011

M-am intors...


Si trebuia sa va povestesc la cald ce si cum a fost...Titlul de ieri al Ioanei dupa vizita la Kilipirim mi se pare cat se poate de potrivit....eu as mai adauga si fericirea la acea nebunie a cartilor...Cum carti de specialitate nu am gasit, am umplut doua sacose cu multe carti pentru placerea mea...multumita bunicului meu, bugetul mi-a fost suplimentat in ultimul moment si n-a mai trebuit sa aleg pe spranceana, sa pun in balanta care sa o iau si care nu...dar tot a trebuit sa aleg... Oferta mi s-a parut destul de bogata...poate asa mi s-a parut mie care vin din provincie si nu sunt obisnuita cu astfel de targuri...unele cam scumpe, altele mai ieftine...de toate pentru toti...
Casa Cu Nuci, daca ai fost pe acolo, asa cum spuneai, eu eram prea concentrata sa mai vad si oamenii...cu exceptia puiului din carucior, n-aveam ochi decat pentru carti...un adevarat rasfat, timp de o ora...as fi stat eu mai mult, si asa am fost cam pe fuga, n-am zabovit eu la fiecare stand in parte cat mi-as fi dorit, caci se plictisise pisicuta...Au fost si regrete...unele titluri pe care mi le doream, dar care erau mult prea scumpe pentru mine...altele nu le-am gasit deloc...doar 3 dintre carti au fost punct ochit, punct lovit...dar nu m-am multumit cu atat...am dat iama in standul de anticariat al editurii Nemira si am iesit doar de acolo cu o sacosa plina, in care efectiv nu mai incapea nicio carte...In rest am mai adunat una de ici, una de colo...nici nu mai zic care sunt titlurile cartilor, caci ar semana a pomelnic...majoritatea a fost inspiratie de moment...le citeam recomandarile de pe spate si daca imi placea, o luam...la un momentdat totusi m-am mai temperat...cu greu, caci mai aveam ceva bani, dar trebuia sa-i pastrez pentru cartea pentru master...si am reusit sa-i pastrez! I-am luat si celei mici o carticica foarte colorata, pe care sper sa nu o rupa prea repede. Am iesit de acolo cu caruciorul incarcat, pe ambele manere sacosele atarnau greu...nici vorba sa iau metroul, abia am urcat si coborat cele cateva scari ce duceau la etajul expozitiei...asa ca am luat-o la pas spre Romana si de acolo spre casa...Proasta alegere...nu din cauza distantei (mi-a luat o ora de mers pe jos, dar sunt obisnuita...nu rezista bebe, ca de-ar fi dupa mine, ce-as mai bate eu stradutele la pas), ci din cauza librariilor si a chioscurilor cu carti ce le-am intalnit in drumul meu...habar n-aveam eu de existenta lor, ca altfel, de mult as fi venit eu in zona sa imi fac aprovizionarea...la noi in zona e cam saraca oferta...cele mai multe carti le gasesc in Gara de Nord. Dar, sa nu ma indepartez de firul povestii...va vine sa credeti ca eu, cu sarsanalele pline de carti, cascam gura tot la carti?...parc-as mai fi vrut...imi faceau cu ochiul atat de ispititor...atat de multe, atat de interesante...tot drumul am tinut-o intr-un zambet din ala de nebuna...ma uitam la sacose ca un copil la jucaria din cutie pe care nu o poate deschide pana acasa...cine mi-o fi intalnit privirea, o fi zis ca nu-s in toate doagele...dar nu-mi pasa...fericirea nu trebuie ascunsa...e surprinzator cum ea poate veni din lucruri aparent marunte (desi vreo cateva kilograme nu-s asa marunte)...ajunsa acasa, le-am scos frumos din sacose si mi le-am asezat provizoriu pe masuta ca sa le pot privi... sa vad eu unde le-oi aranja, caci etajera mea de carti e deja plina...Cu siguranta am ce citi pana la sfarsitul anului si, teoretic, as putea spune ca mi-am facut hatarul si o voi lasa moale cu shopping-ul de carti, o perioada...dar parca ma pot crede?

10 comentarii:

  1. Parca mi te imaginez! Nici eu nu am unde sa le mai pun :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Si pana la urma ce carti a-i cumparat ca nu ne-ai zis....

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Lumi: Cred ca trebuie sa fac postare separata numai pentru titluri. :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Ioana: Stiam eu ca tu o sa poti vizualiza perfect imaginea mea. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. ti-ai facut damblaua acuma! :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Au carti de colorat? Ca m-as duce si io. Pana cand e?

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Da, au...si de colorat, si de lipit, si cartonate, colorate...pentru copilul din tine... :)) e pana duminica inclusiv.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am foooost si o sa am o mare surpriza (pe vineri) !!! Am sa te invit si pe tine si pe Ioana (virtual) sa participati/ O sa fie veselie, o sa fie nebunie... :))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Casa Cu Nuci: Imi plac foaaarte mult surprizele...abia astept sa vad despre ce e vorba. :)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...