marți, 3 mai 2011

Manifest pentru medicamentele din plante

De cativa ani sunt adepta plantelor medicinale si a produselor naturiste ca alternativa la medicamentele pline de chimicale. Poate nu or fi atat de puternice in ce priveste efectele, dar sunt mult mai sanatoase. Nu sunt nici ele lipsite de efecte adverse,  insa cred ca e mult mai indicat sa ne tratam afectiunile cu produse pe care ni le ofera natura. Acum, directivele date de acolo de sus ridica obstacole in calea producatorilor de medicamente naturiste, pentru ca, vezi dom le n-au la baza studii care sa dovedeasca proprietatile curative ale plantelor. Nu, n-avem la baza studii stiintifice, realizate in laboratoare, insa avem la baza o experienta indelungata in folosirea lor. Candva, plantele medicinale reprezentau singurele remedii pe care le avea la indemana romanul. Informatiile despre proprietatile curative ale unor plante s-au transmis din generatie in generatie, de la om la om, fara sa ceara nimeni o atestare stiintifica. Efectul tamaduitor era singura eticheta necesara. Dupa cum ii spuneam si lui Mircea Vladut, noi, oamenii, suntem parte a naturii, deci medicamentele luate din natura sunt cele mai potrivite pentru a ne trata afectiunile. Probabil faptul ca acestea castiga tot mai mult teren in detrimentul medicamentelor chimice deranjeaza undeva, sus, intereselele financiare ale unora. Si asa se explica incercarea scoaterii de pe piata a producatorilor de medicamente naturiste.

9 comentarii:

  1. As avea ceva de spus despre plantele tamaduitoare. O parte dintre ele sunt otravitoare, insa ajuta la bolile pentru care sunt recomandate! Acest lucru inseamna ca descoperirea lor s-a facut mai mult decat pe baza de experienta, adica s-au descoperit prin revelatie si intuitie. Deci sunt cu atat mai valoroase pentru mine. Si pentru noi, toti.

    Si... multumesc pentru amabilitate!

    RăspundețiȘtergere
  2. da e normal ca plantele sunt mult mai ok, doar ca si medicamentele din plante sunt prelucrate industrial... deci n-as tinde sa cred ca sunt nici ele foarte bune, probabil e propaganda!
    mai bine retete din alea stravechi, ceaiuri

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sunt fascinata de magazinele cu produse din plante; spre deosebire de celelalte acestea trateaza fara sa afecteze alte organe; sunt total pentru ele

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu sunt fan ceaiuri! Nu suport pastilele, dar acum nu pot sa ma razvratesc

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mircea Vladut: Daca stau sa ma gandesc, ai si alte articole cu care se intersecteaza acesta, intr-un fel sau altul...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt de acord cu tine!Exista poate in lume foarte putine tari care se pot lauda cu o bogatie asa de mare de plante medicinale. Din pacate la noi acum nu se mai pune mare baza pe tratamentele naturiste sau mai exact pe cele fito-terapeutice, cu toate ca se cunoaste faptul ca 1 din 5 medicamente este facut cu ajutorul acestor plante.

    RăspundețiȘtergere
  7. Ai dreptate, plantele sunt cele mai curative produse

    RăspundețiȘtergere
  8. Si eu sunt pro-plante/ sunt cazuri in care iau si medicamente, puternice chiar, (migrenele...nu le suport si sincer as lua orice doar sa treaca) dar daca am de ales le voi prefera mereu pe cele naturiste.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...