miercuri, 4 mai 2011

Cu zece ani mai tanara


Cateodata, din intamplare sau din lipsa de altceva mai bun, ajung prin zona posturilor tv de life-style si ma mai uit, printre altele, la emisiunea "Cu zece ani mai tanara". Nu stiu sa va zic pe ce canal e, ca habar n-am. Stiu ca e o emisiune pentru care nu e nevoie de prea multa cultura, dar deh, uneori, mai iese la iveala si femeia din mine...si ma mai uit si la asa ceva, sa mai vad si eu ce si cum. Nu, nu-mi plac emisiunile glossy, cu nu stiu cati stilisti care iti dau sfaturi ce si cum sa faci, cum sa te machiezi, coafezi, cum sa te imbraci...gusturile mele nu corespund cu ale lor in nicio privinta, ba chiar in materie de vestimentatie, nu m-as imbraca in hainele alese de ei sub nicio forma.
La emisiunea asta insa nu ma uit pentru ideile in materie de look...imi place sa vad diferenta intre inainte si dupa, sa ghicesc varsta reala a protagonistelor si, nu in ultimul rand, sa iau act de greselile pe care le fac acestea de ajung sa arate cu mult mai batrane decat sunt in realitate. E un semnal de alarma spre a nu ne neglija fizicul, spre a avea grija de corpul nostru, fara ca asta sa insemne vizitarea zilnica a unui salon de cosmetica. Putem sa ne ingrijim fara sa exageram...corpul nostru merita atentia noastra, putem face mici eforturi pentru a ne ingriji tenul, parul, pielea, dantura...cred ca e valabil nu doar pentru femei, ci si pentru barbati. Sunt procese care, o data incepute, devin ireversibile...exista metode artificiale de inlocuire a lucrurilor pierdute...dar, nu cred ca e prea placut sa depinzi de ele, cand, cu putina grija si atentie, te-ai putea bucura de parul tau, de dintii tai, de o piele corespunzatoare varstei pe care o ai, fara botox, lifting sau alte minuni.

2 comentarii:

  1. E pe Romantica, dar eu am vazut-o pe FLN. Dar ai vazut ca multora, ca sa le intinereasca tenul, li se injecteaza botox, sau diverse chestii, care dupa un timp isi pierd efectul. Oricum, ce se face acolo, mai ales la dantura, costa mii de euro, si multora le este imposibil sa faca vreodata asa ceva pe banii lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa sti ca (vorba unui chirurg estetician) tot materialul genetic este cel care conteaza cel mai mult... Poti face sute de liftinguri, (ma rog am dramatizat un pic) daca materialul e prost, dupa un an vei fi la fel... Multe femei au probleme mai grave decat sa se aranjeze in oglinda, si pur si simplu trec cu vederea. Atunci cand deja ajung sa arate cu 10 ani mai batrane decat sunt in realitate nu mai sunt prea multe lucruri de facut...

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...