miercuri, 25 mai 2011

Bookfest- impresii la cald


Inca de la primele ore ale diminetii, mi-am pornit pasii spre statia de autobuz pentru a ajunge la Romexpo, la scurt timp dupa deschiderea Bookfest. Cred ca am ajuns acolo pe la ora 11 si e posibil sa apar in unele cadre pe la tv, (daca se difuzeaza ceva) caci erau cameramani pe acolo si filmau diferite prezentari. Deci daca vedeti pe acolo una grasa, transpirata, dandu-si sufletul, cu un carucior verde in care sta cumintica o fetita cu palariuta, sa stiti ca eu mi-s aceea. Inca nu era aglomeratie, cred ca erau mai mult reprezentanti ai editurilor si pe la editurile mai mari mai multi vizitatori.
De data aceasta, mi s-a parut imensa expozitia, mi-era clar ca nu voi reusi sa ma uit peste tot si nici nu pot spune ca am studiat in amanunt oferta la toate editurile mari. 

Reduceri faine au la Nemira, la Polirom, la TREI. Voiam ceva de la Humanitas, dar ori nu erau, ori nu le-am vazut eu cartile de pe Raftul Denisei la 10 lei. De data asta n-am mai luat chiar atat de multe, dar as mai merge si maine caci mi-a ramas gandul la cateva carti. Cand vezi atatea titluri la 10 lei, plus ca la doua din astea aveai una gratis, va dati seama cat de greu e sa rezisti. Practic cu mai putin de 7 lei pe bucata am luat carti super interesante. Si culmea, ca mai aveam bani la mine, dar erau cu alta destinatie. Mi-era greu sa ma hotarasc, mi-am impus limite si acum parca regret ca am luat si altele si nu mi-am mai ales din acelea la promotie. Pana maine ma voi gandi serios la ideea unui nou drum, desi perspectiva traseului ce il am de parcurs nu ma incanta prea mult. Sau poate il conving pe sotul meu sa mergem cu masina diseara, dar n-as vrea sa aiba o surpriza vazand ca deja am devenit cunoscute.

 O domnisoara de la Nemira ne-a recunoscut ca am fost si pe la sediu...bine, vizita unui bebe e mai usor de retinut. Deci, intr-un fel, m-am simtit de-a casei pe acolo. As mai fi vrut si cateva carti din seria neagra de la Editura TREI, dar alea care le vroiam eu, chiar si la pret redus, ajungeau la aproximativ 30 de lei...deci, mi-am pus pofta in cui.  Si acum parca nu mai am stare, dar trebuie sa ma gandesc serios si unde le pun. Etajera mea e ticsita, nu mai e loc nici macar pentru o carte. Deja am ajuns sa pun cateva pe etajera masutei din bucatarie.
Per ansamblu, sunt foarte incantata de ceea ce am vazut, sa ma aflu intre atatea carti nu poate fi decat o placere pentru mine, depasita doar de aceea de a le lua acasa pe cat mai multe dintre ele. Si iarasi ma gandesc ca nu mi-ar ajunge o viata sa citesc toate cartile bune care s-au scris si care se vor mai scrie...

4 comentarii:

  1. Draguta, daca mai treci pe la targ ma gasesti la standul Publica (langa Trei) ;) Vii si ma tragi de maneca. Sunt in fiecare zi aici de la 14 la 22 :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiam eu de unde mi se parea cunoscut numele editurii.:) Daca ajung pe seara, vin sa te trag. Ai maneci lungi? :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am maneci :)) Le prefer scurte cat se poate ca se moare de cald, nu de alta! Va astept dragelor ;)

    PS. Am pus poza de FB cu moaca mea, sa stiti pe cine trageti de maneca :P

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...