sâmbătă, 7 mai 2011

Concediu de criza


As vrea sa ma pot gandi la concediu...unde vom merge, ce vom vizita...dar vara asta si probabil si urmatoarele, voi fi nevoita sa spun pas. Ma voi abtine sa visez la valurile marii sau la crestele muntilor, ca sa nu-mi fac inima rea...de altfel, la mare, oricum nu as avea curajul sa merg pana nu arat si eu ca oamenii, dar asta e o alta poveste...vom petrece cateva zile la Bacau, vom da o fuga si pana la Iasi, obligata de examene, dar concediu in adevaratul sens al cuvantului, nu va fi. Asa ca, pentru a suplini setea de locuri noi,
m-am gandit ca nici Bucurestiul nu-l stiu in intregime...abia week-end-ul asta am poposit prima oara in IOR si mi s-a parut splendid...mai putin lipsa toaletelor publice (eu una n-am gasit, pe o raza destul de mare), dar ca peisaj e foarte placut si linistitor...imi place cu atat mai mult pentru ca pot urca si cobori (cam duc dorul reliefului accidentat, care pe aici aproape ca lipseste...in orice caz, micutele pante nu sunt nici pe departe spectaculoase)...Dar nu doar parcurile pot fi prilej de relaxare...as vrea sa vizitez cateva muzee (cam greu cu bebe, dar cand va avea tati concediu, ii pot lasa pe amandoi in vreun parculet, iar la Muzeul Satului ma pot insoti fara probleme). Fotografiile postate de Sophie in Miercurea fara cuvinte de saptamana asta m-au facut sa imi doresc sa ajung cat mai curand acolo, nu voi astepta concediul pentru asta. Ma voi interesa si de alte obiective ce pot fi vizitate in Bucuresti si in imprejurimi...daca aveti idei, astept sa mi le faceti cunoscute. Loopoo scrisese cu ceva mai mult timp in urma ceva tangential, asa ca il astept si pe el cu sugestii, ca de altfel pe voi toti. De altfel, e o idee buna pentru toti cei care nu-si permit deplasari vara asta...si orasele in care locuiti merita putina atentie...din lipsa timpului, probabil ca nu ati mai mers de mult la diferitele obiective din zona voastra.

7 comentarii:

  1. casa poporului, palatul cotroceni, muzeul satului, parcul carol, muzeul tehnic, sunt doar cateva idei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu zic ca nu conteaza atat de mult unde petreci concediul, ci conteaza mai mult cum te simti in concediu. Indiferent unde mergi, chiar daca stai acasa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Loopoo sare peste concediu anul asta ca se apuca de afaceri:))
    Referitor la concediu sanatosi sa fim .

    RăspundețiȘtergere
  4. Noooo, gresit! Concediul e primordial, Florine!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai prin Bucale, Parcul Carol imi place mult, la fel ca si lui Lumi, idem si Muzeul tehnic. Im ambele am fost cu tata cand eram mic. Prin imprejurimi, poti alege Giurgiu, pe malul Dunarii poti manca la restaurantul Perla orice vrei bun din peste. Daca nu-i prea departe, poti merge la Curtea de arges, la manastire, desi io nu vad ceva spectaculor in asta, si de acolo, poti ajunge macar pana la Vidraru, daca nu te incumeti din cauza de copii pe Transfagarasan. Sa ma mai gandesc si mai scriu.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am in plan (dupa ce va sta ploaia) Gradina Botanica... ce zici ;)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...