marți, 10 mai 2011

Inconstienta ucide


Victimele accidentelor rutiere sunt tot mai numeroase...nu e zi in care pe soselele Romaniei sa nu fie secerate cateva vieti...de inconstienta altora sau, uneori, chiar de propria inconstienta. Cat de superficial privesc unii actul sofatului, cat de putini fac uz de conduita preventiva, se vede clar in statisticile privind accidentele rutiere...si o vedem si zilnic, in trafic...chiar daca nu ne vad ochii accidente grave, cu victime, cu siguranta asistam la manevre lipsite de prudenta, uneori si de logica, ce pot duce oricand la un eveniment grav.
 
Si totusi, unii parca nu vad ceea ce se petrece sau nu le pasa de ceeea ce s-ar putea intampla...continua sa conduca de parca ar fi singuri pe sosea, risca in orice moment, de parca lor nu li s-ar putea intampla...se grabesc sa ajunga cine stie unde...pentru cateva minute castigate pot pierde totul...daca nu le pasa de vietile ce le-ar putea curma, ar putea macar sa le pese de vietile lor...dar nu...nu le pasa...se considera prea puternici, teribilismul, printre altele, le ridica o perdea in fata ochilor si se vad ei, cei mai viteji...stapani ai soselelor. Nici mediatizarea excesiva a accidentelor rutiere ce au loc zilnic nu ii face sa devina mai prudenti, nu le deschide ochii asupra pericolului...prea multi sunt cei care considera ca lor nu li se poate intampla...si unora li se intampla...mai trist e ca, inconstientei acestora ii cad victime oameni nevinovati, care isi vad linistiti de drumul lor...Sunt unii care nu suporta sa fie depasiti...sau care nu suporta sa stea in spatele unei masini mai ieftine ca a lor...considera ca o masina puternica si scumpa le da un drept de a fi mereu primii...ingamfarea si teribilismul pot insemna  un pasaport pentru lumea cealalta.

6 comentarii:

  1. Eu pe soferii din RO ii numesc sinucigasi. Se conduce foarte aiurea, nu se respecta nici o regula ... am condus ani de zile in RO, dar acuma imi este FRICA sa mai conduc. Prefer mersul pe jos sau autobuzul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca tot le cumpara parinti masini scumpe sa le cumpere si sosele :((

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai daca permisele se dau asa cum stie toata lumea, si legea nu se aplica, ce sa facem? In Norvegia daca esti prins cu un miligramaj cat de mic de alcool in sange poti sa arunci cheile de la masina. Nu mai ai voie sa onduci niciodata. Asa ca norvegienii beau si ei vineri seara, sambata seara, dar duminica se cam opresc, caci luni merg la lucru si daca sunt prinsi, adio! Si se cam indeletnicesc si ei cu bautura, dar la volan, nu.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Lumi: Corect spus "sinucigasi"...dar in plus, sunt si criminali.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Florentin: Unii conduc ca si cum ar fi soselele lor...

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Loopoo: La noi e la noi...orice comparatie cu o tara civilizata e buna doar ca sa ne faca sa ne zgariem...

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...