luni, 9 mai 2011

Unde or fi cele patru anotimpuri...


... despre care invatam inca de la gradinita?...clima aceea temperat-continentala cu patru anotimpuri pare sa fi devenit o poveste, cateva randuri intr-un manual depasit de geografie...cand iarna isi intinde tentaculele pana in buza verii, nu m-ar mira ca anul acesta, in iulie, sa-mi serbez pentru prima data ziua facand bulgari de zapada...si asta fara a ma deplasa la polul nord.  Exagerez, dar de cativa ani, anumite haine din garderoba au devenit inutile...de la pulovere si geci groase,
trecem direct la tricouri si bluzite cu bretelute, cat mai sarace in material textil...bluzitele alea nici prea groase, nici prea subtiri, aproape ca nu mai apuc sa le imbrac...anul acesta, primavara a fost cam scumpa la vedere...daca n-ar fi frunzisul ce-mi umbreste balconul si tufele de flori, as putea crede ca suntem in luna martie, cand iarna inca isi face simtita prezenta...Si mi se pare atat de ciudat cand se vorbeste de incalzire globala, cand anotimpul rece castiga tot mai mult teren...Vreau caldura...vreau din nou patru anotimpuri!

3 comentarii:

  1. E cam frig prin casuta... asa e, dar probabil ca o sa avem caldura asa dintr-o data, ca un bum, cu 25-30 de grade rapid, dupa care in iunie o sa avem o mare canicula. Asta e ciclul Pamantului, caruia nu avem ce sa-i facem, decat sa-l influentam in rau, unde ne mai si pricepem. Si eu as vrea din nou 4 anotimpuri, dar daca nu se poate, sa fie macar sub forma unei pizza Quattro Stagioni! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul trecut ,pe vremea asta (calendaristic vorbind) eram in plina forma ,anul acesta, d'abia am prins cateva zile cat de cat propice ,pentru pasiunea mea ,fireste.Prtefer canicula in locul vantului ...cu toate ca ploaia e benefica agriculturii si ,deci,trebuie sa ma si bucur !

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Loopoo: Faci ce faci si tot la mancare ajungi. :)))

    @ Florentin: O fi ploaia benefica agriculturii...dar cu masura...In schimb frigul asta numai bun nu e. Si eu prefer de mii de ori canicula...si nu o spun doar acum...mi-o spun si pe timp de canicula, cand ma incurajez pentru a suporta mai usor caldura.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...