joi, 14 aprilie 2011

Canta la Stupca o vioara...

-->
M-am gandit sa va pun putina muzica...am scris o recenzie pentru concursul organizat de Ioana si, de atunci, ascult cu placere in fiecare zi aceasta superba melodie...impresiile mele legate de ea si de biografia lui Ciprian Porumbescu le reproduc si aici.
--> -->
O carte ce am citit-o acompaniata in gand de Balada lui Ciprian Porumbescu... surprinzator modul in care meleagurile bucovinene, atat de neaose, prindeau contur in mintea mea...Cu siguranta, faptul ca lectura a survenit ulterior vizitarii satului natal al compozitorului,mi- a determinat trairile intense...citind rememoram locurile prin care trecusem, simteam ca pasesc pe aceleasi urme.
Povestirile ghidului mi-au starnit curiozitatea, am vrut sa descopar maimult decat o descriere succinta. Am simtit nevoia sa patrund mai mult in tainele vietii lui Ciprian Porumbescu.
-->
           Un destin atat de tragic surprins cu maiestrie in paginile acestei carti...sunetele viorii rasuna o data cu fiecare litera, cantand dragostea neimplinita, pasiunea pentru muzica, dezamagirea, tristetea in fata unei morti prea timpurii...Uneori uiti ca citesti o biografie...pe mine, cel putin, m-a fascinat aceasta poveste melodioasa, dar trista...un talent deosebit ale carui aripi au fost frante inainte de vreme...surprins inca din copilarie, cand pasiunea pentru vioara abia se contura, incet dar sigur, in sufletul viitorului compozitor...pasiune impletita cu primii fiori ai dragostei, intr-o vreme cand glasul inimii parea incatusat de dogme si principii de neinduplecat.
Mitzooo, ce parere ai?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...