Tot studiem, dezbatem, comentam, analizam non-valorile ce au impanzit societatea romaneasca si nu numai, le criticam de cate ori putem...ne dezgusta, le dezaprobam...dar ele apar pe toate gardurile, ne lovim zi de zi cu ele, fie pe viu, fie la tv sau pe net. Sunt atat de frecvente, incat imi vine sa cred ca nu ele reprezinta non-valorile, incultura...probabil acestea sunt valorile momentului in care traim...prostie, ignoranta, silicoane, botox, destrabalare cat cuprinde, scandaluri, nesimtire, bataie de joc, hotie,pitipoance, interlopi, vedete de carton, smecherasi de doi lei...manelele si play-back-urile aranjate la calculator reprezinta cultura...noi, aia de criticam aceste valori, suntem niste inadaptati la vremurile actuale. Nu stim sa apreciem aceste valori atat de intens promovate...ni se baga pe gat in fiecare zi, pe toate caile posibile, si noi refuzam sa ne adaptam. Astea inseamna normalul in societatea de azi, daca stau sa ma gandesc la ponderea lor si la atentia care li se acorda...restul...?...nulitati, asta suntem... Ati vazut voi vreo emisiune cu olimpici la matematica, romana, fizica etc.? Poate o data la un an...eu una n-am mai vazut demult. Ce audienta are TVR Cultural, de exemplu? Se compara cu OteVe-ul? Cu Acces Direct sau Capatos?...Cate emisiuni despre carti exista si cata audienta fac? Astia de sunt valorile de azi, ne-ar trimite frumos sa traim cu zeci de ani in urma, cand o carte, o voce sau o melodie adevarata reprezentau ceva.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Ce rămâne din noi
Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...
-
Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...
-
Aceasta este pentru mine a cincea carte scrisa de Mircea Eliade pe care o citesc in cei aproape 3 ani de existenta a blogului. Inainte de bl...
-
Cam lungă pauză de blog, aproape două luni. Și asta pentru că programul meu este tot mai încărcat, fiică-mea a început clasa întâi, am intr...
"Cand este furtuna, intai sunt scoase la suprafata apei paiele si gunoaiele". Cam asa este un proverb care era la moda imediat dupa revolutie. Era un fel de imbarbatare, caci se ascunde speranta ca lucrurile se vor schimba in bine, dupa ce gunoaiele au fost scoase la suprafata si apoi duse de ape.
RăspundețiȘtergereS-ar parea ca nu e asa. Gunoaiele astea, luand controlul, au ajuns sa ne formeze dupa chipul si asemanarea lor. Se vehiculeaza mereu ideea necesitatii audientei la teveuri, insa eu nu cred asta. Exista un public consacrat pentru asa ceva, insa cred ca este o minoritate, restul obisnuindu-se si acum parandu-li-se ca asa e normal.
De aceea cred ca, cu cat mai multi oameni vor lua atitudine, cu atat vom scapa mai repede. Altfel va trebui sa ne adaptam si noi.
http://www.curierulnational.ro/Actualitate%20Companii/2011-04-06/Piata+de+carte%2C+la+pamant.+Mai+citeste+cineva%3F
RăspundețiȘtergerePot sa adaug, ca exemplu care intareste ce am spus mai inainte, ca peste tot am citit cat de enervante sunt stirile despre cazurile de divort celebre. Insa televiziunile continua cu asemenea stiri "documentare", emisiuni si dezbateri parca la nesfarsit. Mi se pare evident ca e ceva fortat.
RăspundețiȘtergereSa inteleg ca noi suntem aia care or sa o ia razna, gandindu-se ca ei sunt de fapt cei in neregula... O sa ajungem sa credem ca noi suntem anormali, in timp ce anormalul va devani normal.
RăspundețiȘtergereVad ca ati inteles ideea mea. Nu stiu in ce masura ajuta atitudinea noastra...opinia noastra e mai greu de auzit. E greu pentru cei care gandesc precum noi sa iasa in fata, sa fie luati in seama...dar nu trebuie sa ne pierdem speranta.
RăspundețiȘtergere