marți, 3 mai 2011

Invitatie la un strop de cultura


Aseara, neavand ce face, am explorat putin pagina teletextului de pe TVR. Poate multi ati uitat de existenta acestui buton...eu, insa, nu. Am ajuns la sectiunea Cultura si am aflat astfel de cateva evenimente culturale interesante ce vor avea loc in Bucuresti in perioada urmatoare.
Primul pe lista pentru mine este Targul Kilipirim, un targ de carte, desfasurat la Galeriile Dalles (trebuie sa studiez pe harta unde vine asta), in perioada 4-8 mai 2011, unde veti putea gasi carti cu reduceri de la 10 la 70 %, precum si carti la preturi mici- 5 lei, 7 lei, 10 lei (astea probabil vor fi tinta mea principala). Va fi o adevarata incantare sa ma aflu intre atatea carti, sa le pot studia in ideea de a lua acasa macar vreo 3. Asa ca va invit sa va faceti
o lista cu titlurile pe care le vanati de mai mult timp si sa trageti o fuga pana acolo, poate le gasiti si va imbogatiti biblioteca.
Un alt eveniment este Noaptea Muzeelor, aflata la a saptea editie, ce se va desfasura pe 14 mai. Mi-as dori sa pot participa si eu, insa momentan deplasarile nocturne sunt imposibile pentru mine...puteti merge voi sa imi povestiti cum a fost si poate data viitoare voi onora si eu evenimentul. Mai multe detalii gasiti aici.
Iar pentru cei carora le place muzica si sunt atrasi de perioada interbelica, toata vara, in fiecare week-end intre orele 11-13, vor putea asculta muzica de promenada in parcurile Kiseleff si Bazilescu. Cu siguranta voi merge macar o data in aceste parcuri, asa ca voi reveni cu impresii la momentul respectiv.
Sper ca va sunt utile aceste informatii si daca unii dintre voi ajungeti macar la unul din aceste evenimente, astept sa citesc despre ele la voi pe blog.

9 comentarii:

  1. OOO! Sarumana pentru informatii! Sala Dalles este la Universitate...adica iesi la o plimbarica pe Magheru si urci spre Romana pe partea dreapta, inainte de Cinema Patria, daca nu ma insel.
    Acolo o sa fiu si eu!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma gandeam eu ca pe tine te tentez macar la carti. :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu la Targul de Carte. Is that a date?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu neaparat...eu chiar nu stiu exact in ce zi voi merge, si nici in ce parte a zilei...dar trebuie sa ma hotarasc repede. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Corect. Dalles e mai sus de Universitate, si poate oi veni si eu.

    RăspundețiȘtergere
  6. iubesc perioada interbelica...si cum locuiesc in zona...sigur voi asculta...cum a trecut timpul prin muzica...multumesc pentru informatie :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Loopoo: Ma bucur ca ti-am starnit interesul. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca nu era vremea asa urata, as fi mers azi...parca nu mai am rabdare...dar pentru mine, ploaia inseamna arest la domiciliu. :(

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...