sâmbătă, 2 aprilie 2011

Ca la noi, la nimenea...


...desi sistemul sanitar e asa cum e, lipsa de cadre medicale si de dotari reprezentand punctul sau forte, ai nostri guvernanti se apuca de transformat spitalele in camine de batrani. Nu zic ca acestea nu ar fi necesare,  criza in domeniu fiind similara cu cea din domeniul creselor, dar nu asta era solutia. Ca membra a Uniunii Europene, s-ar impune ca si in Romania, asistenta sanitara sa fie accesibila pentru toata populatia. Si in orasele mici traiesc oameni, si in mediul rural, si acestia au nevoie de unitati medicale unde sa poata fi ingrijiti la nevoie. In loc sa se infiinteze noi unitati medicale, spre a acoperi cat mai mult din teritoriul tarii, noi desfiintam spitalele existente. Parca mai ieri se vorbea de spitale unde sunt internati cate doi bolnavi in pat, si acum se pare ca avem prea multe. Zau ca nu mai inteleg nimic din logica guvernantilor, daca aceasta exista. Ne intoarcem treptat la vremurile cand spitale existau doar in orasele mari si oamenii se tratau acasa, iar femeile nasteau  pe tarlaua de papusoi?

5 comentarii:

  1. Logica guvernanţilor? Andreea, să fim serioşi. Ia citeşte cu voce tare "logica guvernanţilor" - eh, cum sună? Are vreo logică? :)) Acolo nimic nu se face cu logică, ci cu interes personal fără interes general şi de urmări. Nu ne întoarcem la acele vremuri, acele vremuri încă sunt trăite în România.

    RăspundețiȘtergere
  2. Fiindcă nu cunosc şi nici nu le pasă care sunt solutiile. Tot ceea ce contează pentru ei este cum pot rămâne încă puţin la putere, eventual cu nişte costuri electorale suficient de controlabile astfel încât să nu fie nevoiti să se mute pe Luna după pierderea alegerilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Constat ca la noi nimic nu merge: nici sistemul de sanatate, nici cel educativ, nici turismul, nici industria, nici agricultura, deci nici economia. Deci, merge ceva?

    RăspundețiȘtergere
  4. Vor sa reduca nr. bugetarilor cu orice pret. Asa se fac restructurarile. Haotic!!! :(

    RăspundețiȘtergere
  5. Exista o explicatie simpla: sadism! Cui ii pasa de pacienti?

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...