sâmbătă, 16 aprilie 2011

Frica...


Chiar si cei mai viteji dintre noi cunosc frica...e in firea umana acest sentiment. Oricat de puternici suntem sau am vrea sa parem, fiecare poarta in suflet teama sau temerile sale...poate fi vorba de o stare, de un lucru, de o persoana, de un fenomen...oricare ar fi natura temerilor noastre, in esenta suntem marcati de aceeasi senzatie de slabiciune pe care o incercam in fata sau numai la gandul unui anumit lucru. E poate uimitor felul in care suntem subjugati de aceasta frica...ne aminteste ca suntem fiinte slabe, in ciuda scutului pe care adesea
il creem in jurul nostru, lasand impresia unui om puternic, de neinvins. Sunt temeri pe care le putem invinge, dar sunt si temeri de care nu putem scapa...uneori facem eforturi spre a ne invinge anumite temeri...alteori acceptam sa traim cu ele, fara macar sa ne treaca prin gand ca le-am putea combate. Si totusi...unele nu pot fi invinse...poate ca asa suntem construiti...ce s-ar intampla daca nu ar mai exista frica?

4 comentarii:

  1. Am fi un pic inconstienti, Andreea. Frica te responsabilizeaza si te face mult mai atent si mai precaut. Fara frica am fi precum un taur in fata baticului rosu: ne-am arunca pur si simplu cu capul inainte.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce ti e frica nu o sa scapi!
    Asa spune o vorba din batrani. Si, din pacate, ne e frica exact de lucrurile pe care nu le vrem. De care asa de mult am vrea sa scapam!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe parcurs ce citeam articolul tau ma gandeam la ce voi scrie in comentariu, si aproape exact cand am ajuns la ultima fraza, ma gandeam "ce-ar fi daca nu ne-ar mai fi frica" :)).
    Pentru ca "frica" nu e ceva cu care ne nastem. E ceva ce invatam pe parcurs. Avem instinct de supravietuire, de conservare, dar nu frica efectiva. Si daca tot am invatat-o cu timpul, ce-ar fi daca am putea sa ne dezvatam de ea? Nu cred ca nu am mai fi responsabili, ci chiar un pic mai lucizi. Frica duce la panica, panica duce sigur la actiuni gresite.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frica este constientizarea acelui "ceva", deci suntem responsabili, este normal sa avem si acest sentiment de frica...

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...