vineri, 22 aprilie 2011

Ganduri in Vinerea Mare


E vineri, dar nu orice vineri- e Vinerea Mare...o zi de importanta deosebita pentru cei credinciosi. Azi se trece pe sub aer (n-am inteles eu niciodata expresia, logic nu prea are sens, dar daca asa se spune...)...in fiecare an mergeam si stateam la o coada imensa...pana am aflat ca trebuie sa trec de 3 ori la rand si am cautat o bisericuta mai mica, unde nu era atat de multa lume si coada era civilizata...si tot acest ritual imi aducea o stare de liniste aparte. Post negru nu cred ca am reusit sa tin, desi am incercat de vreo cateva ori.
Azi, cei mai multi sunt extrem de ocupati cu pregatirile de rigoare...abia astept sa iau pulsul din hypermarket, diseara. Nu aruncati cu (oua) rosii in mine, dar n-am avut cand sa cumpar mancare si chiar n-am ce pune pe masa in afara de oua, deci un minim de produse tot trebuie sa iau. Meniul nu va fi mult diferit fata de zilele obisnuite, poate fac vreo salata mai sofisticata, dar sa vedem cum stau cu timpul...Fratilor, de ce e miezul de nuca atat de scump? Ca nuci cresc pe toate drumurile...Eu m-am speriat de preturi...36 lei/kg in piata si 20 lei/250 grame ambalat...se importa cumva din Noua Zeelanda? Eu am ceva miez de pe la tara, dar ma gandeam ca poate nu e suficient si sa mai iau vreo doi pumni, dar m-am lecuit.

6 comentarii:

  1. Atata se strofoaca romanul la cumparaturi de sarbatori, ca lasa impresia ca numa atunci mananca mai calumea, in rest sta pe frunze de dud.

    RăspundețiȘtergere
  2. apropos de miezul de nuca, romanul s-a si invatat comod si il vrea doar asa, nu mai stie sa-l curete singur, si de-aia e pretul asa mare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Salut

    As vrea sa stiu daca esti interesat sa participi la un mic joc intre bloggeri. Detalile le gasesti aici http://www.simpler.ro/te-provoc-sa/

    RăspundețiȘtergere
  4. Sarbatori cu bine alaturi de cei dragi! Speranta si voie buna! Paste fericit!

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...