luni, 18 aprilie 2011

Iar a inceput...


Dupa 4 nopti dormite din doi in doi, noua saptamana incepe cum nu prea mi-as dori...ma mai bucur si de o masea umflata, de curatenia ce s-ar impune chiar daca n-ar fi Pastele peste cateva zile...e foarte frumos, nimic de spus...o zi de luni incantatoare...ca orice zi de luni in care, de regula, cheful lipseste. Mai am si ceva drumuri de facut, caci, printre altele, trebuie sa-mi procur ingrediente pentru primul meu cozonac. Nu simt ca e sarbatoare daca nu e cozonacul facut in casa...surogatele din comert te fac sa-ti ploua-n gura, dar gustandu-le, traiesti o mare dezamagire...asa ca, oricat de puturoasa as fi eu...vreau cozonac de casa...proaspat, cald daca se poate....cum soacra-mea nu se mai simte in stare de asa ceva, iar cel de la bunica ar ajunge rece...imi voi incerca norocul.
Saptamana asta ar trebui sa fim mai buni, mai iertatori...e Saptamana Patimilor...sa aveti numai ganduri bune!

5 comentarii:

  1. Se desumfla ea, stai linistita! Te felicit pentru ambitia ta gospodareasca de a face cozonacel in casa. E incomparabil mai bun. Ma bucur ca Bucurestiul nu ti-a luat din calitatile unui om de provincie, caci la Bucale "gospodinele" au ajuns sa cumpere nu doar cozonac ci si oua gata inrosite si sarmale.
    Multumesc pentru indemnul la gand bun. Asa sa facem cu totii!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai se pierde tot farmecul sarbatorii daca le cumperi gata facute...si nici nu sunt asa bune la gust.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa ne trimiti si noua cate o felie de cozonac :)
    Nu da importanta maselei...sa da ia pe brazda !

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ne trimiti si noua, macar un pic de miros de cozonac cald :)))
    Eu voi pleca la tara spre sfarsitul saptamanii si acolo sper sa capat si eu de la vre-o mamaita din vecini un colt de cozonac cald... Yummy deabea astept ;)
    Sa ai o saptamana luminata si lipsita de probleme. Iti urez sa te pregatesti frumos de sarbatori pe care sa le petreci cu cei dragi.
    PS: Sper sa treaca maseaua... si eu sufar din acelasi motiv acum :((

    RăspundețiȘtergere
  5. O sa va trimit virtual cozonac, atunci cand il voi face. Asta daca nu-mi va fi rusine cu rezultatul. Dar fiind prima data, poate am si eu norocul incepatorului si iese.
    Am observat si pe la tara ca nu toata lumea face cozonaci de casa. Au inceput sa ii cumpere, ca le e mai usor...dar daca mie nu-mi plac, mai bine ma chinui si umplu casa de miros.
    Cu maseaua sper sa ma descurc eu, fara sa ajung pe la vreun nene sau vreo tanti dentist...ca mi-e o frica de mor... :)))

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...