sâmbătă, 30 aprilie 2011

Mancatul prin straini


Eu una am o problema cu mancatul prin straini...de fapt nu neaparat straini, straini, ci orice casa care nu e a mea. N-o fi la mine curatenie luna, nu-mi sclipeste nici podeaua, nici peretii, dar macar stiu ca sunt microbii mei. Cand vine vorba sa mananc de la altcineva, o importanta mare o are impresia pe care mi-o lasa casa respectivei persoane si de ce nu, persoana in sine. Daca mi se pare mie ceva necurat sau daca vreun miros nu e pe placul meu, ma cam ia scarba. Nu e vorba de mirosul mancarii, ci de mirosul casei. Sunt multe detalii care iti pot dezvalui gradul de igiena in care se prepara mancarea. Si involuntar fac o astfel de analiza cand trebuie sa mananc ceva la altcineva. Dupa o scurta trecere in revista a casei, am in vedere si obiceiurile persoanei...mai ales la tara, unde nu exista apa curenta, am adesea dubii in privinta igienei si-mi cam piere pofta de a manca. Nu zic ca oamenii de la tara sunt mai murdari, dar am sesizat ca le cam lipseste reflexul de a se spala pe maini ori de cate ori se murdaresc. Sunt destui si la oras care uita sa se spele... Stiu, sunt cam sclifosita la mancare, dar ce sa fac, daca nu pot trece cu vederea peste anumite amanunte?

5 comentarii:

  1. Nu trebuie sa faci nimic. E bine ca te feresti atunci cand nu iti place ceva sau cineva. Instinctul iti dicteaza, cate-o data, cel mai bine. Eu am depasit de mult aceste granite dupa ce am "locuit" practic vreo 4 ani in Africa... Acolo daca ai probleme de genul, mori ori flamand ori "constipat" daca intelegi ce vreau sa zic... :)))) In schimb pt a evita intoxicatiile alimentare am renuntat la carne, si atunci sunt putine alimente de la care mi se poate face rau chiar daca nu sunt preparate in conditii de maxima igiena...

    RăspundețiȘtergere
  2. Aceeasi problema o am si eu,si inca una in plus :rar mananc prin fast-food-uri ,la coltul strazii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa nu-ti mai iei anticorpi, mai draga, si te imbolnavesti din orice in felul asta. Vorbind serios acuma, nici pe la mine pe la tara astia ai mei n-au avut baie, ligheanul a fost de baza. De-aia nici nu prea stau mult pe acolo, ca n-am baita, dar nici nu-mi permit sa investesc eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ Florentin: In fast-food-urile de la colt de starda nu te lovesti doar de lipsa igienei, ci si de alimente vechi vandute ca proaspete si calde.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Loopoo: Da' si daca mananc in greata fac hepatita. :))

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...