miercuri, 15 iunie 2011

Ce faci cand gasesti 10 lei pe strada?

Ce-ati face voi si cum credeti ca ar fi legal sa procedati daca ati gasi 10 lei pe strada, fara sa fi vazut ca au cazut de la cineva?
a.     a.  ii bagati in buzunar si va vedeti de drum
b.     b.  ii duceti la sectia de politie pentru a sesiza gasirea unui lucru pierdut.
Se stie ca insusirea bunului gasit constituie infractiune.

12 comentarii:

  1. Asta face parte din lucrarea ta de dizertatie? :)
    Legal cred ca trebuie sa-i predai la politie.
    Cred ca eu i-as lua. Pentru uz propriu. Nu am incredere ca, daca i-as preda, ar avea vreo sansa sa ajunga la cel pagubit.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu imi vine in minte decat un singur lucru: "Daca gasim pe strada un portofel, un portmoneu, un portvizit cu bani, anuntam imediat militia, la telefon 22 22 22" :))))
    http://www.youtube.com/watch?v=7AuP186vvwo

    RăspundețiȘtergere
  3. Hai mai, pentru 10 lei, sa fim seriosi, daca era vorba de o suma mai mare, sa zicem ca ii duceam la politie, dar pt 10lei sa fac drumul pana acolo cand chiscul e chiar la nasul meu? Vorba unei prietene, zi bogdaproste si cheltuie-i!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aham..ei bine eu am gasit 100 de lei si nu m-a inchis nimeni! :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa-i duc la militie, nu? Pai si prostii aia cum sa depisteze pagubitul? Sau il descopera in persoana unuia dintre ei?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe timpul lui nea Nicu am gasit un portofel cu 225 de lei, si mi-am luat adidasi. Ce misto a fost! Tot pe timpul ala cand mergeam la alimentara, si trebuia sa platim, la casa cand mama sau altcineva platea eu ma lasam pe vine si inevitabil sub ghiseul casei (care avea picioare) gaseam monede de 1 leu, 3 lei, chiar si cinci lei. Bineinteles ca ii luam.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Mircea Vladut: Nu face parte din lucrarea de disertatie. e o intrebare pusa la unul din testele psihologice pentru admiterea la INM. Dat fiind cadrul in care era pusa intrebarea, raspunsul pe care oricine avea tendinta de a-l da era ca ar duce cei 10 lei la politie.
    Insa, 10 lei gasiti pur si simplu, sau chiar 100 lei, fara alte elemente de identificare, nu atarg nicio infractiune daca ii bagi in buzunar si pleci. Daca insa cei 10 lei s-ar fi aflat intr-un portofel, alaturi de acte sau alte lucruri care sa poata duce la identificarea posesorului, trebuie returnat. Cel putin teoretic.

    RăspundețiȘtergere
  8. 8,5 lei -un pachet de tigari netimbrate .
    i,5 lei - o inghetata .
    Mananci intai inchetata si , in timp ce fumezi o tigara buna , te rogi pentru sanatatea celui care i-a pierdut ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Cei gasiti de mine azi merg spre pusculita pentru carti. :)))

    RăspundețiȘtergere
  10. eu am inceput sa le prefer pe cele electronice .
    nu mai ocupa atata spatiu :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Pentru 10 lei??? Nici macar pentru 100 nu merita. Serios acum, daca dai pe afara de buna crestere si mai stiu eu, mai bine ii dai cuiva care are nevoie... cine stie ce declaratii trebuie sa mai completezi, doar stim cum e cu birocratia pe la noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. -Alo buna ziua, radio?
    - buna ziua, sunteti in direct la radio, spune-ti va rog!
    - Am vrut sa va spun ca am gasit un portofel plin de bani.
    - Ce frumos din partea dumneavoastra sa ne anuntati. Ce ati vrea sa faceti mai departe?
    - Nimic, am sunat sa ii dau o dedicatie celui care i-a pierdut. :))

    Lasand gluma la o parte(sau continuand in acelasi ton) daca gasesti un ban pe strada il bagi in buzunar repede pana nu il ia altul. Daca existe totusi si acte care indica proprietarul atunci e corect sa predai catre politie banii sau bunurile gasite sau mai corect sa iei direct legatura cu pagubitul.
    Seara minunata:)

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...