miercuri, 22 iunie 2011

Toleranta sau rigiditate

Florentin a reusit sa fie primul concurent ce a abordat aceasta tema destul e dificila...sa vedem ce a scris. :)

Toleranta sau rigiditate

Sa vedem ce spune dictionarul:
1 Toleranta - indulgenta ,ingaduinta
2 Rigiditate- lipsa de flexibilitate, intepeneala.
 Deci a tolera inseamna a accepta si alt punct de vedere chiar daca nu esti de acord si nicidecum  slabiciune. Eu cred ca dimpotriva, rigiditatea arata slabiciune, nesiguranta si neincredere. Pentru ca atunci cand nu esti sigur pe tine te bazezi pe anumite tipare invatate care iti creeaza un fals sentiment de confort si siguranta. Iesirea din aceste tipare invatate inseamna sa te bazezi pe tine insuti si cum nu exista incredere nu poate exista nici toleranta. Asta ca sa nu vorbesc ca rigiditatea sau toleranta este in stransa legatura cu respectul, sau lipsa sa.. Problema apare atunci cand nu iubesti. Si marele paradox este crestinismul. Se propovaduieste iubirea, iubirea fata de Dumnezeu si in mod special iubirea de aproape si in acelasi timp apare  rigiditatea. Din pacate s-a incercat incorsetarea iubirii neconditionate, iubirea pentru care a fost rastignit Isus, in norme, reguli rigide si cuvinte sterile. Cand toata invatatura lui Dumnezeu prin Fiul Sau se poate rezuma la un singur cuvant: IUBIRE. Iubind accepti, tolerezi, intelegi. Lipsa iubirii aduce dupa sine rigiditate, neacceptare, inversunare si rautate.

Un comentariu:

  1. Iubirea este un principiu, nu o emotie, iar daca principiul iubirii este inteles va aduce cu sine si toleranta si ingaduirea.
    Crestinismul in esenta este iubire, dar in pratica mai nimeni nu se sinchiseste sa inteleaga iubirea. Iubirea pentru Dumnezeu, semeni, frumos, adevar, etc. .. este inlocuita cu egoismul, cu dorinta de a ne fi noua bine, doar noua.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...