marți, 7 iunie 2011

Fara razboaie, fara violenta

Nu inteleg la ce folosesc razboaiele...de ce nu-si poate vedea fiecare de treburile sale in interiorul granitelor sale? De ce exista terorismul? Oamenii aceia nu s-ar simti mai bine avand o viata linistita? De ce atata violenta si dorinta de a face rau altuia? Ce ii mana pe acesti oameni spre a face rau? De ce aleg o viata agitata, periculoasa, semanand moarte si fiind la randul lor panditi de aceasta la fiecare pas? Interesele economice sau de alta natura prin care isi justifica actiunile criminale, sunt atat de importante, mai presus de propria constiinta? Sau poate nici nu au constiinta. De ce tari precum SUA si Rusia sunt oricand pe picior de razboi cu orice tara care le-ar deranja interesele? De ce aceste interese implica la un momentdat actiuni armate? Au teritorii destul de vaste si sunt suficient de dezvoltate incat ar putea exclude din politica lor astfel de actiuni. De ce sub pretextul mentinerii pacii se apeleaza in fapt tot la violenta? Cum sa instaurezi pacea cu arma in mana? De ce nu pot fi toate tarile in relatii pasnice unele cu altele? Ce au de impartit? Oare nu le-ar fi mai bine daca ar disparea orice actiune de tip beligerant? Nu voi fi niciodata de acord cu razboiul si nici nu il pot intelege...nu-i gasesc justificare. Fiecare stat ar trebui sa priveasca in propria ograda, sa nu mai tanjeasca la ce au altii, sa incerce sa se dezvolte pe cont propriu. Nu-mi place cum e construita lumea in care traim. In substraturile sale, banul este cel care guverneaza si invarte acest imens mecanism. Violenta este utilizata tot in scopul unor interese de natura financiara in forma lor finala. Vreau o lume mai buna, o lume fara violenta si fara interese meschine.

5 comentarii:

  1. Da, probabil ca, odata si odata, PUTEREA nu se va mai exprima prin violenta. Poate ca forta constructiva ni se va parea noua, oamenilor, mai atractiva decat cea distructiva.

    RăspundețiȘtergere
  2. este o societate de consum in care totul este permis in numele binelui general

    RăspundețiȘtergere
  3. Sua si Rusia asa stiu sa puna mana pe resurse, pe chestii aducatoare de bani, sau pe forta de munca ieftina. Dar sa nu uitam ca si Spania, China sau Regatul unit au facut la fel. A doua limba vorbita in lume e spaniola, datorita cuceririi imenselor teritorii. Noi am fost si ramanam cei mai prosti, pentru ca am stat mereu la cutie, si acuma ne miram de ce n-avem nimic.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...