joi, 30 iunie 2011

Despre superficialitate NU FITI IMPULSIVI! (Concurs)

Despre superficialitate NU FITI IMPULSIVI! 

Cand vorbim despre superficialitate, ne referim la un inteles general al acestui termen, deoarece superficialitatea se manifesta diferit pe mai multe planuri.
Exista oameni care sunt tentati sa aleaga in mod superficial, din inconstienta, din lipsa responsabilitatii, a maturitatii, a atentiei sau din exces de zel. Superficialitatea in alegeri poate fi “fatala” in societate, in relatiile interumane. Superficialitatea este factorul suprem care influenteaza modul nostru de a reactiona. In general, gravitatea unei alegeri gresite se poate observa in impactul acelei decizii asupra noastra sau a celor din jur. Atunci vom stii cu adevarat daca suntem superficiali sau nu. Alegerile pot sa fie nu tocmai cele mai bune, si din alte cauze, dar acum vorbim strict legat de superficialitate.
Desi superficialitatea ne influenteaza profund, totusi, ca sa scapam de ea nu trebuie sa recurgem la modalitati prea complicate: Totul se rezuma la a analiza modul in care percepi o anumita situatie. In momentul in care observi ca nu esti atent, chiar daca situatia este importanta, trebuie sa te opresti o clipa, sa judeci avantajele, dezavantajele, consecintele, si sa iei decizia. Nu spun ca toate deciziile se iau dupa un timp indelungat, dar, daca timpul va permite cat de cat, stati si analizati bine conjunctura in care sunteti, ca sa ajungeti la un rezultat favorabil. Si ceea ce este foarte important: NU FITI IMPULSIVI! 
 
 
Multumim, Florentin!

Un comentariu:

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...