vineri, 10 iunie 2011

Indignare (Concurs)

 Iata ca avem in sfarsit si o participanta- Lumi ...va invit sa reflectati asupra textului sau.

Printr-un mic efort si cu ajutorul tehnologiei din ziua de azi, am reusit sa imi regasesc aproape toti prietenii din copilarie. O copilarie traita in communism, o copilarie fara telefoane mobile, o copilarie traita cu cheia de gat si in fata blocului, unde jucam coarda sau lapte gros, o copilarie plina de nevinovatie si de nevoi. Ma bucur nespus ca ne-am regasit si putem conversa. Intr-una din conversatii, una din prietenele mele, a dezvaluit un mare adevar. Redau mai jos intact textul ei:

“Noi cei ce am crescut si trait o mare parte din viata in comunism (iar copii nostri ne fac “comunisti”, desi ei nu stiu ff multe de comunism), noi care vedeam doar 2 ore de program tv pe zi si desene animate doar sambata, noi cei ce stateam o zi intreaga la coada la tacamuri de pui, noi cei ce tremuram iarna in case, noi care cumparam paine pe cartel, noi cei ce ne adunam pe la cate un prieten sa vizionam filme la video, noi care mancam portocale doar la craciun si banane cand avea loc cate un congres al PCR, noi care am fost pe rand soimi, pionieri si utc-isti, noi care ii vedeam pe parintii nostri ascultand Europa Libera in soapta de frica securitatii, noi, dupa ce am scapat de toate astea si am devenit liberi, am ales sa traim in alte tari … ce ironie, nu-i asa? Dintr-un grup de 29 de membri, 5 sau 6 traiesc in Romania…ce trist!”

Un comentariu:

  1. ...pai daca in Romania nu-i de trait? O viata are omul, nu ne ajuta cu nimic daca suntem patrioti, asta e doar o amagire pentru cine n-a reusit sa-si faca un viitor in alta parte.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...