luni, 27 iunie 2011

Se nasc si la noi oameni de valoare


Duminica am vazut din intamplare un reportaj  care m-a impresionat, despre chirurgul Adrian Lobontiu...Din pacate, nu am gasit pe net exact ce am vazut eu, insa am pus un link prin care sa va faceti o idee. Acest reportaj mi-a readus in atentie problema oamenilor de valoare pe care Romania ii da lumii, oameni carora insa nu li se acorda in tara nici jumatate din ceea ce ar merita...valoarea unor astfel de oameni trece neobservata sub scuza unui sistem bolnav creat de cine stie cine, dar nu de noi...nu, noi suntem straini, n-avem nicio vina...sub scuza lipsei de bani. Cei cu potential intelectual bogat aleg sa plece din aceasta tara care nu le ofera nimic, careia nu ii pasa de valorile sale, o tara in care prea multe sunt la pamant ca sa se mai puna pret pe cercetare, pe inovatie, pe descoperiri stiintifice...Si totusi, in aceasta tara nu se nasc doar cocalari sau hoti...se mai nasc si genii, se mai nasc si minti stralucite, oameni cu talent intr-un anumit domeniu...unii au un dram de noroc si reusesc sa isi arate capacitatea intelectuala in alte zari...altii insa se pierd pe drum, poate fara a fi constienti de capacitatea lor.

8 comentarii:

  1. Andreea, nu a zis nimeni ca la noi nu se nasc valori, se nasc, si inca multe, dar valorile aleg drumul strainataii pentru ca au satisfactia succesului a ceea ce fac!

    RăspundețiȘtergere
  2. Se nasc multi oameni de valoare la noi in tara. Suficient de multi, insa nu asta e problema noastra. In afara de faptul ca nu se pot afirma la adevarata lor valoare, cei care mai raman sunt obligati sa se transforme in cocalari si pitipoance, altfel arunca lumea cu pietre in ei (incepand cu televiziunile si politicienii, gloata se ia intotdeauna dupa aceste formatoare de opinii).

    RăspundețiȘtergere
  3. Exodul creierelor, al personalului calificat, a fost considerat dintotdeauna o problemă pentru ţările sărace. Ne pleacă medicii, ne pleacă inginerii, cercetătorii etc. pentru că mediocri-şmecheri ajung in fruntea ţării şi nu au cum să priceapă că pierdem in primul rând plus-valoarea pe care aceştia pot să o aducă economiei naţionale.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.campusnews.ro/stiri-news-9156705-video-cum-indragostit-matematica-discutie-profesorul-vasile-brinzanescu-directorul-institutului-matematica-academiei-romane-simion-stoilow.htm

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Sevi: Eu nu-s asa luminata...ce ai vrut sa subliniezi?

    RăspundețiȘtergere
  6. Se nasc, dar cu mare greutate ajung la locul cuvenit, si asta din cauza pilelor altora. Sau, cedeaza si pleaca afara.

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Lumi:Nu ma mira ca se nasc, ma mira ca nu stim sa ii pretuim...desi n-ar trebui sa ma mai mire nimic.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Mircea Vladut: Corect...problema e ca nu le acordam nicio sansa...si apoi ne plangem ca suntem un popor de cocalari si pitipoance.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...