vineri, 17 iunie 2011

Ratiune si simtire

Acasa la tine, poti face orice doresti, in limitele legii…acolo trebuie sa te simti liber si sa faci ceea ce iti place…
In viata, nu trebuie sa te privezi de bucuriile pe care iti sta in putere sa ti le faci…daca ti-e pofta de ceva, de ce sa ramai cu gustul amar al neimplinirii, atata timp cat comportamentul tau nu deterioreaza relatiile cu cei apropiati…viata e atat de scurta, niciodata nu stii cand se va termina…sa aduni bani, refuzandu-ti micile placeri ale vietii, nu te va umple pe dinauntru…daca faci din asta un scop al vietii, nu vei reusi sa te bucuri de viata…Sunt atatia oameni ce isi petrec cea mai mare parte a vietii ca niste roboti, acaparati in ore nesfarsite de munca, doar pentru a avea cat mai multi bani…stiu, oricine si-ar dori mai mult, dar daca pentru asta trebuie sa-ti sacrifici timpul petrecut cu cei dragi sau cel petrecut cu tine insuti, ce mai inseamna viata ta? …nu-mi place sa imi planific in amanunt fiecare an din sirul vietii mele, eventual si din cel al urmasilor mei, pentru simplul fapt ca nu vreau sa ma privez de bucuria de a avea vise, pentru a gusta din surprizele si imprevizibilul vietii…rigiditatea nu ma caracterizeaza. Cu siguranta sunt multe persoane care au o conceptie complet diferita, care vad lucrurile doar prin prisma unei meticulozitati logice, planificand fiecare gest, fiecare actiune, fiecare emotie. Cred ca in toate trebuie totusi sa existe un echilibru, nu putem fi doar rationali, cum nu putem fi condusi doar de simtire…trebuie sa le acorzi credit amandorura si, cel mai important, sa stii cand sa iei o doza din fiecare.
Sa te simti fericit nu e greu, insa de multe ori noi suntem cei care nu avem disponibilitatea necesara sau chiar o consideram o mediocritate. Ne impunem anumite standarde si in lupta de a le atinge, uitam sa mai traim…caci doar traind putem fi fericiti.
Cineva acolo sus ma iubeste si m-a iubit mereu, chiar daca de multe ori am facut greseli…problemele si-au gasit intotdeauna o rezolvare si, desi in prima faza m-am lasat prada stresului, apasarii, am continuat gandind pozitiv si solutia a venit de multe ori de la sine.

5 comentarii:

  1. Life is too short to safely remove the USB:))

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta nu trebuie sa traim pentru bani ci cu ajutorul lor.
    Totusi, atunci cand nu ii ai nu prea te poti bucura de viata, caci deh! trebuie hrana, utilitati, imbracaminte, medicamente, etc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Andreea:)
    Teoria o stapanim excelent majoritatea dintre noi,dar cu practica cum ramane?Mi-ar place sa "balivernam " putin pe tema asta,care slava Domnului,e atat de vasta.
    Seara placuta..sau dimineata?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca, atunci cand te-ai referit la "a fi rationali" ai vrut sa spui "ambitiosi, orgoliosi, dornici de glorie si marire, de aplauzele celorlalti, totul pentru succes". Iar cand ai spus "simtire" te-ai referit la a trai dupa placul tau si nu dupa ce-ti spun caracteristicile enumerate mai sus. Ciudat este ca, acele caracteristici sunt tot niste emotii, dorinte, nu? Insa sunt dorinte pentru satisfacerea imaginii exterioare despre noi insine. Iar o imagine despre tine, oricat de satisfacut ai fi de ea, nu te poate face fericit. Doar multumit, satisfacut etc.

    RăspundețiȘtergere
  5. @ Mircea Vladut: Intr-un fel, si aceste aspecte le-am avut in vedere...

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...