joi, 23 iunie 2011

Pietonii…da-i naibii!

Sunt fiinte neimportante, de care nu tine nimeni cont nici cand parcheaza masinile, nici cand se fac anumite lucrari si se blocheaza o portiune de drum sau trotuarul…sa se descurce cum pot, sa zboare sau sa-si ia masina…daca n-au masina, nu conteaza, n-au “valoare”…masinile sa aibe loc, pietonii…ce-s si aia? Vrem mai mult loc pentru masini?...ingustam trotuarul…ce daca nesimtitii parcheaza in continuare cu fundul in strada, blocand una din cele doua benzi?...noi am largit strada…Trotuarul are un metru, si de multe ori, botul cate unei masini parcate pe margine ingusteaza si mai mult…sa vedeti ce misto e sa se intersecteze doua carucioare…nici nu ai loc sa te dai intr-o parte, decat in cazul fericit in care te afli indreptul intrarii intr-o scara de bloc.
Chiar si cand trotuarul e larg, tot trebuie sa te strecori printre en-spe masini parcate acolo…pai nu scrie parcare, de ce trebuie sa ne ocupati trotuarul?...pe strada nu avem voie sa circulam, de altfel, durata verdelui la semafor pentru pietoni e atat de scurta ca trebuie sa alergi ca sa nu te prinda rosu pe carosabil…ma-ntreb ce fac batranii?...ei nu mai au voie sa circule, trebuie sa stea in case?...si revenind la parcari, nici atunci cand exista variante, cum ar fi cele subterane, nu scapi de masini parcate pe trotuare sau pe banda intai. Prin pasajul Victoriei se intra intr-o parcare subterana, dar eu nu am vazut niciodata vreo masina intrand acolo, mereu scrie ca au locuri libere, iar la suprafata se parcheaza pe unde se apuca, fiindca romanului-sofer ii e lene sa mearga prea mult pe jos ca ii cad…oole..
A, si trecerile de pietoni, in unele zone sunt atat de rare, si trebuie sa faci un mare ocol ca sa ajungi vis-a vis…daca n-ai masina, asa-ti trebuie…iar masinile vin ca vulturii, eu asa le vad, gata de atac, intr-o viteza nebuna, sa prinda verdele…

4 comentarii:

  1. De acord cu tine.
    Presupun ca, din cauza ca pietonii circula mai incet, se presupune ca ei se pot strecura prin spatii inguste fara a se accidenta grav.

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine aici e o suma de chestii: masinile parcheaaza cum parcheaza ca nu prea sunt parcari concrete, nici pietonii n-au nici o vina ... putin de colo si de colo pana la urma nu e vina nimanui desi ea exista.
    In fine desi n-am gasit nici o vinba si pe mine ma enerveaza ingustarea trotuarelor, ba mai mult la mine se mai gandeste si vreunu cu minte de afacerist sa-si faca biznis la parter si se extinde pana in asfalt.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trist dar adevarat!Mda...si totusi constiinta ne avertizeaza dar noi o culcam la loc....si clar parcam unde ne vine noua bine....:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiu ca nu sunt destule locuri de parcare, dar cand parchezi fara sa lasi loc de trecere, fara sa-ti pese daca pietonii pot circula...unii blocheaza de-a binelea trotuarul, de nu poti trece oricat de slab ai fi, daramite cu caruciorul. Si atunci trebuie sa ocolesti prin partea carosabila, unde te vor injura soferii, cand din cauza unuia ca ei esti nevoit sa o iei pe acolo. Cand mai impingi si un vehicul de min. 70-max. 90 cm latime, e si mai greu sa faci slalom. Dar stiu, suntem ultima categorie de oameni de care le pasa soferilor.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...