marți, 14 iunie 2011

Miss de gradinita

Se stie deja ca noi preluam ce e mai bun”de afara”. Dupa modelul vazut in „Frumuseti miniaturale”, ne-am apucat si noi sa facem Miss de gradinita, sa ne initiem fetitele de la o varsta cat mai frageda in tainele modelingului si ale concursurilor de frumusete...doar asta e cariera momentului, nu? Asta trebuie sa isi doreasca toate cele care nu isi doreau deja, fiindca pe multe, daca le intrebi ce vor sa se faca atunci cand vor fi mari iti raspund sigure pe ele: „manechin”.  Eu zic ca nici nu ar trebui sa mai fie obligatorie scoala, ducem fetitele de mici pana in adolescenta la cursuri de  modeling si le pregatim temeinic pentru cea mai de succes cariera a secolului. La ce mai au nevoie de scoala?  Si uite asa se face si economie la buget, iar profesorii se vor reprofila, devenind angajati la privat in aceste scoli de modeling.

5 comentarii:

  1. Ma oripileaza emisiunea aia in care fumeile alea frustrate isi spoiesc fetitele si le imbraca ca pe niste paiate. De ce ai vrea sa faci un asemenea show si mai ales la ce te-ai gandi cand ti-ai duce odrasla la el?

    RăspundețiȘtergere
  2. Lumea nu e perfecta, si daca e sa stam sa comentam fiecare mica chicita nu ajungem nicaieri - e nevoie de mai multe fapte, si mai putine vorbe. E bine sa vrei sa indrepti "lumea", si sa incerci sa o faci. Dar eu cred ca a constata problemele nu ajuta cu nimic, ba din contra, dauneaza impiedicandu-l pe cel care constata sa faca ceva cu adevarat util.

    Punctual, despre subiect nu pot sa spun decat ca fiecare isi creste copilul asa cum stie, dupa propriul sistem de valori. Orice mama ai lua la puricat, ai gasi ceva reprosabil in modul in care isi creste copilul, raportand la sistemul propriu de valori.

    Cazurile singulare de prostie (fetite injectate cu botox etc) sunt de blamat, faptul ca televiziunile promoveaza emisiuni diverse (ca asta si multe altele) la fel. In schimb mamele care participa, dupa opinia mea, sunt mai putin vinovate de fenomen decat mamele care privesc de acasa. Ele macar castiga un ban (ca raspuns la intrebarea Ioanei). Celelalte incurajeaza gratuit fenomenul "otv".

    In general cei care exprima o parere contrara curentului sunt sfasiati. Sper sa nu fie cazul si acum :) E doar o parere, care va poate da de gandit, sau care poate fi simplu ignorata.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Sevi: Stiu ca nimeni nu e perfect, dar chestii de genul asta mi se par exagerate. Nu inteleg de ce crezi ca te-ai situa impotriva curentului...

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai normal, daca sa dai din cur pe scena e mai usor decat sa inventezi un motor cu consum redus, nu e mai simplu sa alegi calea cea usoara?

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu zic asa: in loc sa invatam de la copii ceva (caci noi ne-am pierdut multe), incercam sa-i fortam pe copii sa fie ca noi, adultii: adica plini de ambitie, parvenitism, dorinte de a castiga pe scara sociala...
    Am vazut - culmea! - pe Discovery Travel asemenea concursuri gretoase (pentru mine). Zic gretoase pentru ca, daca incerci sa faci un copil sa nu fie copil, ci o palida imitatie a unui adult (prost), e ceva impotriva naturii.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...