sâmbătă, 11 iunie 2011

De ce il pomenim atat de des pe Ceausescu?

Mai, nu stiu daca e doar o senzatie sau asa stau lucrurile, insa mi se pare ca numele lui Ceausescu, plus poreclele aferente sau simplele referiri la perioada comunista sunt pomenite mai des ca niciodata in ultimii douazeci si de ani. Cred ca doar in perioada imediat urmatoare revolutiei au fost pomenite mai mult decat acum, de cand suntem democrati. Fie ca e vorba de nostalgici, fie ca e vorba de combatanti ai nostalgicilor si implicit ai regimului, sau de persoane care pur si simplu analizeaza perioada respectiva, fara a se incadra in niciuna din categoriile precedente, intalnesc destul de des, poate mult prea des referiri la Ceausescu, la comunism. De ce se intampla asta tocmai acum? Atat de mult a dezamagit aceasta asa-zisa democratie, incat sa aud tot mai des „pe vremea...” ? Probabil ca da, insa nici atunci nu era bine...sub unele aspecte era mai bine decat acum, insa altele erau de neconceput pentru cei care suntem astazi.

Un comentariu:

  1. Am tanjit mult dupa anumite si stricte lucruri pe vremea aia, dar cele ce erau bune pe timpul ala, acum s-au dus de rapa, si asta deranjeaza fantastic.

    RăspundețiȘtergere

Ce rămâne din noi

Pe timpul foametei de după al doilea război mondial, copii din satele sărace ale Moldovei au fost suiți în trenuri și duși în Ardeal, acolo ...